https://www.mako.co.il/אוכל
javascript:void(0)javascript:void(0)
אוכל https://www.mako.co.il/food?partner=ChannelHeader

מאפה בשר ותפוחי אדמה

מאפה חם ועשיר של בשר עטוף בפירה בהחלט נופל לקטגוריית המאכלים המנחמים, שרק המחשבה עליהם עושה טוב יותר

מאפה תפוחי אדמה ובשר אחרי (צילום: אסף רונן)
צילום: אסף רונן
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים :

  • 5 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות
  • 4-5 כפות שמן קנולה או זית
  • 3 כפות שמן לטיגון
  • 2 בצלים קצוצים דק
  • 2 שיני שום קצוצות
  • 500 גרם בשר בקר טחון (אפשר להוסיף מעט שומן כבש)
  • 2 כפות פטרוזיליה קצוצה
  • 2 כפות כוסברה קצוצה
  • ¼ כפית כמון
  • ½ כפית פפריקה מתוקה (או חריפה)
  • 2 עגבניות חתוכות לקוביות
  • מלח ופלפל שחור

אופן ההכנה:

1בסיר עם מים מבשלים את תפוחי האדמה עד ריכוך, מסננים. מועכים את תפוחי האדמה עם 4-5 כפות שמן (אפשר גם זית), מתבלים ומניחים בצד.

2בזמן שתפוחי האדמה מתבשלים, מטגנים במחבת את הבצל עד שקיפות. מוסיפים את השום ומיד את הבשר הטחון, ומערבבים כדי שלא יווצרו גושים גדולים.

3מוסיפים את עשבי התיבול, התבלינים והעגבניות, ומערבבים.

4מניחים בתבנית את מחצית מכמות הפירה, מעליה את תערובת הבשר ומעל את המחצית הנוספת של הפירה.

5אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-30 דקות.

6אפשר להכין את המאפה בתוך בצק עלים, שנותן שכבה נוספת של נחמה (לא לשומרי הגזרה).

ניתן להחליף את בשר הבקר בעוף, או אפילו בטופו - רק חתכו אותו לקוביות והכינו על פי המתכון. שדרוגים נוספים הם: חצי פלפל חריף (ירוק או אדום) בשלב הכנת הבשר, והוספת שכבה עליונה ותחתונה של בצק עלים, מה שיהפוך את המאפה לפאי רועים של ממש.

https://www.mako.co.il/food-cooking_magazine/Article-16368bfe3987251006.htm
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
https://eshkolot.co.il/http://casttime.com/http://www.bynetsoft.co.il/http://www.acum.org.il/
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il