מאפה בשר ותפוחי אדמהמאפה חם ועשיר של בשר עטוף בפירה בהחלט נופל לקטגוריית המאכלים המנחמים, שרק המחשבה עליהם עושה טוב יותרדנה אלמוסניhttps://www.mako.co.il/food-chefs/Editor-8eb210946484721004.htm|mako אוכל| פורסם02/01/1216:56 ![]() צילום: אסף רונן |
המצרכים :
אופן ההכנה:1בסיר עם מים מבשלים את תפוחי האדמה עד ריכוך, מסננים. מועכים את תפוחי האדמה עם 4-5 כפות שמן (אפשר גם זית), מתבלים ומניחים בצד. 2בזמן שתפוחי האדמה מתבשלים, מטגנים במחבת את הבצל עד שקיפות. מוסיפים את השום ומיד את הבשר הטחון, ומערבבים כדי שלא יווצרו גושים גדולים. 3מוסיפים את עשבי התיבול, התבלינים והעגבניות, ומערבבים. 4מניחים בתבנית את מחצית מכמות הפירה, מעליה את תערובת הבשר ומעל את המחצית הנוספת של הפירה. 5אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-30 דקות. 6אפשר להכין את המאפה בתוך בצק עלים, שנותן שכבה נוספת של נחמה (לא לשומרי הגזרה). ניתן להחליף את בשר הבקר בעוף, או אפילו בטופו - רק חתכו אותו לקוביות והכינו על פי המתכון. שדרוגים נוספים הם: חצי פלפל חריף (ירוק או אדום) בשלב הכנת הבשר, והוספת שכבה עליונה ותחתונה של בצק עלים, מה שיהפוך את המאפה לפאי רועים של ממש. תגיות:מאפה https://www.mako.co.il/Tagit/%D7%9E%D7%90%D7%A4%D7%94פאי רועים https://www.mako.co.il/Tagit/%D7%A4%D7%90%D7%99+%D7%A8%D7%95%D7%A2%D7%99%D7%9Dתפוחי אדמה https://www.mako.co.il/Tagit/%D7%AA%D7%A4%D7%95%D7%97%D7%99+%D7%90%D7%93%D7%9E%D7%94אוכל מנחם https://www.mako.co.il/Tagit/%D7%90%D7%95%D7%9B%D7%9C+%D7%9E%D7%A0%D7%97%D7%9D ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |
| https://eshkolot.co.il/ | http://casttime.com/ | http://www.bynetsoft.co.il/ | http://www.acum.org.il/ |