פיתה יוונית במחבתבפיתה הזו אין כיס, והיא גם לא נאפית בתנור. ביוון, מסתבר, עושים את זה אחרת: מרדדים כדורי בצק, מושחים בהרבה שמן זית ומטגנים על מחבת פסים. והתוצאה? וויי וויי איזה פיתהצביקי עשת|גרקו, מטבח יווני| פורסם03/01/1709:39 ![]() צילום: דן פרץ, גרקו, מטבח יווני |
המצרכים (8 מנות):
אופן ההכנה:1שמים בקערת מיקסר עם וו הלישה את הקמח, השמרים, הדבש והמים ולשים כ-5 דקות במהירות נמוכה. 2מוסיפים את המלח והשמן ולשים כ-7 דקות נוספות, עד שמתקבל בצק מעט דביק (הוא לא ייפרד מדופנות הקערה, לכן אל תתפתו להוסיף לו קמח). מכסים את הקערה ומניחים לבצק לתפוח במקום חמים בין שעה לשעתיים, עד שהבצק מכפיל את נפחו. 3מוציאים את האוויר מהבצק ומחלקים אותו ל-8 כדורים. מרדדים כל כדור לעיגול בקוטר של כ-15 ס"מ, ומניחים בצד על נייר אפייה מקומח ל-5 דקות. 4מחממים מחבת פסים על להבה נמוכה. 5מברישים כל פיתה בנדיבות בשמן זית, הופכים ומברישים גם את הצד השני. מניחים את הפיתה על המחבת החמה, וזורים עליה מעט אורגנו מיובש. 6מגבירים את הלהבה תחת המחבת לבינונית ומטגנים כ-5 דקות, עד שהחלק התחתון משחים ונעשה פריך, ובחלק העליון עולות בועות אוויר. הופכים את הפיתה, מטגנים כחצי דקה ומניחים בצד. ממשיכים כך עם כל הפיתות. 7עורמים את כל הפיתות זו על זו ומגישים מיד (אם לא מגישים מיד - מכסים במגבת, ומחממים כחצי דקה מכל צד על מחבת פסים לפני ההגשה). ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |
| https://eshkolot.co.il/ | http://casttime.com/ | http://www.bynetsoft.co.il/ | http://www.acum.org.il/ |