
איך להכין קפה קר כמו בבית קפה?רוצים קפה קר מושלם כמו בבית קפה? הנה מתכון פשוט לקפה מרענן וטעים ב-5 דקות בלבד: בלי ציוד מיוחד, מושלם לימי הקיץ החמים![]() צילום: kajakiki, Istock |
לא כולם גרים ליד בית קפה טוב, ולפעמים מתחשק גרניטה קפה איכותית, כזו שמקפיאה את העצמות. ההכנה לוקחת כמה שעות, אבל אינה מסובכת כלל. אפשר להכפיל (ולשלש) כמויות ולשמור במקפיא לעת הצורך. ולכל אלה שאוהבים את הקפה שלהם מר - כדי שהקפה יתפורר לקריסטלים, חייבת להיות רמה מסוימת של סוכר. אז אל תנסו להפחית מהכמות. המצרכים (2 מנות):(לצנצנת בנפח חצי ליטר):
אופן ההכנה:1מערבבים את הקפה עם מים ואבקת סוכר עד שהיא נמסה כליל. 2מעבירים לכלי שטוח, מכסים ומקפיאים. 3לאחר שעתיים וחצי גורפים את פני הנוזל שקפא בעזרת מזלג, כך שייווצרו גבישים קטנים. ממשיכים כך כל שעה עד שכל הקפה קופא והופך לקריסטלים קטנים של קפה (בערך 3 שעות). אחרי שכל הקפה הופך לקריסטלים הוא יישמר בצורה זו במקפיא. שדרוגים: • מגישים בכוסות אספרסו או בכוסות שוט עם כפית. • מגישים על כדור גלידת וניל. • מכינים קפה קר בתוספת חלב מוקצף. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |