אוכל
אוכל
מיני הדר משקאות

סנגריה חמה

בערב קר עם חברים - אין יותר כיף מסנגריה טובה: משקה פירותי אלכוהולי על בסיס יין אדום (ועוד חיזוקים), בתיבול קינמון וחיזוק של פלחי תפוז ותפוחי עץ. אלוהים יודע כמה היינו זקוקים לזה

|מסעדת גוצ'ה| פורסם08:55
סנגריה חמה (צילום: New Africa, ShutterStock)
צילום: New Africa, ShutterStock
Rating:4.529reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהרבע שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

סנגריה היא משקה תפוזים ויין ספרדי-פורטוגלי שאפשר להגיש קר או חם, אבל אנחנו פשוט מכורים לגרסה החמה שלו. פירוש המילה "סנגרייה" בספרדית הוא "מדמם", והשם ניתן למשקה - המבוסס על יין אדום - בשל צבעו האדום כדם. נהוג לתבל את הסנגריה בקינמון, ציפורן ואניס, לחובבי הז'אנר, ואפשר לחזק אותה במשקאות אלכוהוליים נוספים. מגישים עם פרוסות או קוביות של פירות, ובערב קר עם חברים - אין יותר כיף מזה.

המצרכים (6 מנות):

  • בקבוק יין אדום
  • 150 cc טריפל סק (בערך 3 שוטים)
  • 80 cc תרכיז סיידר (בערך שוט וחצי)
  • 2 כפיות קינמון (אפשר מקלות קינמון, בנוסף או במקום)
  • ליטר מיץ תפוזים טרי
  • פלחי תפוז ותפוח להגשה

אופן ההכנה:

1יוצקים לסיר את כל המרכיבים פרט לפלחי הפירות, ומחממים עד לסף רתיחה.

2מסירים מהאש ומוסיפים פלחי תפוז, תפוח או פירות נוספים לפי הטעם.

3מגישים בקערה גדולה או בכוסות.

המתכון פורסם לראשונה בפברואר 2010

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il