
חזה הבקר הוא נתח בשר רזה המאופיין בשומן חיצוני רב למדי. בשר החזה הוא סיבי, ומצריך בישול ממושך כדי לרככו. לכן הוא מתאים במיוחד להכנת מרק בשר עשיר כמו גם לתבשילי קדירה ולחמין. השומן הרב העוטף את הבשר נמס במהלך הבישול הארוך, ונותן לתבשיל טעם ומרקם עשירים. המצרכים (6 מנות):
אופן ההכנה:1מושחים את הנתח מכל הצדדים בשמן, מלח, כוסברה כתושה ופלפל שחור ומניחים בתבנית עמוקה. 2מחממים תנור ל-250 מעלות ומשחימים את הנתח היטב במשך 20-15 דקות. מוציאים, ומנמיכים את החום ל-180 מעלות. 3מוסיפים לתבנית את הבירה, הגזר, הסלרי, הכרשה והתימין, מכסים בנייר פרגמנט ואוטמים היטב. 4מחזירים לתנור לשעתיים. 5מוספים לתבנית את תפוחי האדמה, מכסים שוב וצולים עוד כשעה. רבע שעה לפני הסוף אפשר להסיר את הכיסוי, כדי לתת לתבשיל להשחים. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |