
צלי בקר ביין ועגבניותמהיום אפשר להפסיק לשוטט: מדי שבוע, בכל יום רביעי, תוכלו למצוא פה את המתכון הכי שווה, טעים ומגרה שעלה בבלוגי האוכל העבריים המובילים באותו שבוע. היום: צלי בקר פשוט וטעים, בדיוק כמו שצלי צריך להיות![]() צילום: נעה קדמי, noak:photography, פרפראות: מתכונים והגיגים |
המצרכים :
אופן ההכנה:1ממליחים ומפלפלים את נתחי הבשר מכל צדדיהם. 2מחממים בסיר רחב ושטוח את השמן או השומן, ומטגנים את הבשר מכל צדדיו עד שהוא משחים. אם יש צורך, עושים את זה בפעמיים. מוציאים את נתחי הבשר לצלחת. 3באותו השמן מטגנים את הבצל הפרוס, עד שהוא מתרכך ומזהיב מעט. מוסיפים מעט שמן אם יש צורך. ממליחים ומפלפלים את הבצל תוך שהוא מיטגן. 4מוסיפים לסיר את היין, העגבניות המרוסקות ושתי כוסות ציר או מים, ומביאים לרתיחה. 5מחזירים לסיר את הבשר ומוסיפים את הירקות הקלופים (אפשר לחתוך גס אם יש צורך, כדי שייכנסו בנוחות לסיר). מוסיפים נוזלים כדי כמעט כיסוי, ומביאים לרתיחה שנייה. ממליחים ומפלפלים. 6סוגרים את הסיר, מנמיכים את האש ללהבה הקטנה ביותר ומבשלים 3-4 שעות, עד שהבשר רך. 7פותחים את הסיר, מגבירים את האש ונותנים לנוזלים להצטמצם. אני צמצמתי אותם בערך לחצי, וזה לקח לי בערך 15 דקות של אש גבוהה וערבוב מדי פעם (הצמצום נועד להעשיר ולהסמיך את הרוטב. מי שדווקא אוהב רוטב נוזלי, והרבה ממנו, יכול לוותר על השלב הזה). 8מגישים עם אורז לבן, או סתם עם סלט (הכי טעים), נאנחים בסיפוק, ומרגישים חורף. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |