אוכל
אוכל
מדור בישול איטי

קדירת בקר ביין אדום עם ירקות שורש ופטריות

קדירה עשירה וריחנית עם בשר נימוח שסופג את כל הטעמים

|יאמי| פורסם14:54
קדירת בקר ביין אדום עם ירקות שורש ופטריות (צילום: משק 8,  יחסי ציבור )
צילום: משק 8, יחסי ציבור
Rating:4.547reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

קדירת הבקר שלי מבוססת על הביף בורגיניון הצרפתי הקלאסי. מדובר במאכל החורף האולטימטיבי; הריחות המתפשטים בבית במהלך הבישול והבשר שהופך נימוח וסופג את כל הטעמים הופכים את הקדירה הזו לגן עדן של ריחות וטעמים.

המצרכים (6 מנות):

לקדירה:

  • 2 קילו כתף בקר (מספר 5) טרייה, חתוכה לקוביות גדולות
  • שמן זית
  • 1 כרשה, פרוסה (החלק הלבן בלבד)
  • 4 גזרים, פרוסים עבה
  • 3 בצלים, חתוכים לרבעים
  • 2 גבעולי סלרי, פרוסים
  • בקבוק יין אדום איכותי
  • ענף תימין
  • כמה עלי רוזמרין
  • 20 שיני שום שלמות, קלופות
  • כף סילאן
  • מלח גס
  • פלפל שחור גרוס
  • 1 קילו פטריות מסוגים שונים

לציר הבקר:

  • 2 קילו עצמות מוח
  • 4 גזרים
  • 1 ראש סלרי

אופן ההכנה:

1מתחילים עם הציר: חותכים את הירקות לפרוסות עבות ושמים בסיר גדול יחד עם העצמות. מכסים במים קרים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה לאש קטנה ומבשלים שעתיים. מסננים.

2הקדירה: צולים בסיר גדול את הירקות מלבד הפטריות בכ-2 כפות שמן זית (זה לוקח בערך 10 דקות). מוסיפים את היין ומבשלים ללא כיסוי על אש גבוהה עד לצמצום כמות היין בחצי – כ-10 דקות נוספות.

3מוסיפים את ציר הבקר, התימין, הרוזמרין, השום והסילאן, מביאים לרתיחה ומתבלים.

4מטגנים במעט שמן זית את הבשר לסגירה במחבת כבדה, ומוסיפים לסיר.

5מבשלים 2-3 שעות מכוסה על אש קטנה, עד שהבשר רך מאוד.

6כחצי שעה לפני גמר הבישול צולים את הפטריות במחבת במעט שמן זית, ומוסיפים לסיר להמשך בישול.

* הטעמים של הקדרה משתבחים למחרת היום.

* מומלץ להגיש עם פירה תפוחי אדמה.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il