
קדירת בקר ביין אדום עם ירקות שורש ופטריותקדירה עשירה וריחנית עם בשר נימוח שסופג את כל הטעמים![]() צילום: משק 8, יחסי ציבור |
קדירת הבקר שלי מבוססת על הביף בורגיניון הצרפתי הקלאסי. מדובר במאכל החורף האולטימטיבי; הריחות המתפשטים בבית במהלך הבישול והבשר שהופך נימוח וסופג את כל הטעמים הופכים את הקדירה הזו לגן עדן של ריחות וטעמים. המצרכים (6 מנות):לקדירה:
לציר הבקר:
אופן ההכנה:1מתחילים עם הציר: חותכים את הירקות לפרוסות עבות ושמים בסיר גדול יחד עם העצמות. מכסים במים קרים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה לאש קטנה ומבשלים שעתיים. מסננים. 2הקדירה: צולים בסיר גדול את הירקות מלבד הפטריות בכ-2 כפות שמן זית (זה לוקח בערך 10 דקות). מוסיפים את היין ומבשלים ללא כיסוי על אש גבוהה עד לצמצום כמות היין בחצי – כ-10 דקות נוספות. 3מוסיפים את ציר הבקר, התימין, הרוזמרין, השום והסילאן, מביאים לרתיחה ומתבלים. 4מטגנים במעט שמן זית את הבשר לסגירה במחבת כבדה, ומוסיפים לסיר. 5מבשלים 2-3 שעות מכוסה על אש קטנה, עד שהבשר רך מאוד. 6כחצי שעה לפני גמר הבישול צולים את הפטריות במחבת במעט שמן זית, ומוסיפים לסיר להמשך בישול. * הטעמים של הקדרה משתבחים למחרת היום. * מומלץ להגיש עם פירה תפוחי אדמה. הכנתם? ספרו לנו איך יצא! ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |