אוכל
אוכל
מדור בישול איטי

תבשיל אסאדו מרוקאי עם זיתים, חומוס וצימוקים

בישול ארוך, נתח יפה ומשומן היטב ומיטב התוספות והתבלינים של המסורת המרוקאית - קבלו קדירה בשרנית ונפלאה שתעשה לכם את ארוחת שישי

|אדום אדום| פורסם12:55
תבשיל אסאדו מרוקאי עם זיתים, חומוס וצימוקים (צילום: דניאל לילה, אדום אדום)
צילום: דניאל לילה, אדום אדום
Rating:4.6131reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

נתח האסאדו, שנקרא גם שפונדרה וקשתית, מאופיין בשכבות שכבות של בשר ושומן, מה שהופך אותו לעסיסי במיוחד. הנתח נמכר עם או בלי עצם (במתכון הזה אנחנו משתמשים בנתח עם העצם), ומיועד לתבשילי קדירה, בעיקר כאלה שמתבשלים זמן רב (לכן הוא מאוד מתאים לחמין, למשל). זה גם הנתח שממנו מכינים את האסאדו הדרום אמריקאי המפורסם, ומכאן שמו.

המצרכים (6 מנות):

  • 1.5 ק"ג אסאדו עם עצם, חתוך לקוביות
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • 4 כפות שמן צמחי
  • 2 בצלים, קצוצים גס
  • 4 שיני שום שלמות
  • כוס מרק עוף
  • כף אריסה
  • כוס ורבע גרגירי חומוס מבושלים
  • קליפת לימון (ללא הציפה הלבנה)
  • 1/2 כוס זיתים מבוקעים, ללא גלעין
  • 2/3 כוס צימוקים לבנים
  • פלפל חריף ירוק
  • 2 פלפל חריף אדום
  • 1/2 כפית כמון
  • 1/2 כפית פפריקה מתוקה

לקראת סיום:

  • כף גרידת לימון
  • כוסברה קצוצה

אופן ההכנה:

1מתבלים את האסאדו במלח ופלפל שחור.

2מחממים את השמן בסיר. מזהיבים את הבצל והשום, מוסיפים את האסאדו וכוס מרק עוף ומביאים לרתיחה. מבשלים כשעה וחצי.

3מוסיפים לסיר את שאר המרכיבים ומתבלים. מביאים לרתיחה קלה ומבשלים כ-50 דקות נוספות.

4לקראת סוף הבישול מוסיפים את גרידת הלימון והכוסברה הקצוצה.

5מגישים עם קוסקוס או אורז.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il