אוכל
אוכל
מדור בישול איטי

תבשיל בקר וירקות ברוטב סויה ונענע

צריבה על המחבת והרבה הרבה זמן בתנור יובילו אתכם ישירות אל היעד: קדירת בשר ריחנית עם ירקות שורש ורוטב שבא ללקק כמו שהוא

|קיקומן| פורסם06:29
Rating:4.562reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (6 מנות):

  • 2 ק"ג בשר שריר (מס' 8)
  • 1 כוס עלי נענע
  • 1/2 כוס רוטב סויה
  • 4 כפות חרדל דיז'ון גרגירים
  • 5 ס"מ שורש ג'ינג'ר, מגורר דק
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית פלפל שחור גרוס
  • 6 כפות שמן קנולה
  • 4 גזרים קלופים, חתוכים לעיגולים בעובי 1 ס"מ
  • 2 בצלים אדומים, קלופים וחתוכים לשמיניות
  • 8 שיני שום שלמות, קלופות
  • 800 גרם בייבי תפוחי אדמה, חצויים לאורכם
  • 6 כוסות מים

אופן ההכנה:

1קוצצים שליש מכמות עלי הנענע. מערבבים בקערה את רוטב הסויה, החרדל, הג'ינג'ר והנענע הקצוצה.

2מחממים תנור לחום של 150 מעלות.

3חותכים את הבשר לקוביות של 5 ס"מ. מתבלים במלח ופלפל שחור.

4יוצקים את השמן לסיר רחב בעל תחתית נון-סטיק ומחממים היטב מעל להבה בינונית- גבוהה. כשהשמן חם מטגנים בו רבע מכמות קוביות הבשר מכל צדדיהן עד שהן משחימות (כ-5 דקות), ומעבירים אותן בזהירות לקערה. חוזרים על הפעולה עם יתר קוביות הבשר.

5מנמיכים את הלהבה לבינונית, מעבירים לסיר את הגזרים, הבצלים, שיני השום ותפוחי האדמה ומבשלים במשך 8 דקות תוך כדי ערבוב.

6מגבירים את הלהבה, מוסיפים לסיר את תערובת הסויה ומבשלים 2 דקות תוך כדי ערבוב.

7מוסיפים לסיר את המים ואת קוביות הבשר המטוגנות, מערבבים ומביאים לרתיחה. מכסים את הסיר בנייר אפייה ומכסה הסיר ומעבירים לתנור.

8מבשלים בתנור במשך שעתיים וחצי. מוציאים את הסיר, מסירים את המכסה ונייר האפייה, מפזרים את שארית עלי הנענע הקצוצים, מערבבים מעט ומגישים חם.

>> בשבוע שעבר הכנו כנפיים ברוטב סויה וקולה

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il