
קדירת בשר ראש וגידים עם גרגירי חומוסקדירה עשירה ומחממת כמו שסבתא זוהרה היתה עושה![]() צילום: משק 8, יחסי ציבור |
בכל פעם שהייתי מבקר אצלי סבתי המנוחה, זוהרה, הייתי ניגש למטבח ועושה לה "ביקורת סירים". היא תמיד התלוננה, ורק אחרי הרבה שנים למדתי כמה היא חיכתה לטקס הזה. הקדירה הזאת, ששמה עלול קצת להרתיע, מייצגת עבורי מקום טוב ואהוב ונצר לבישולים מסורתיים שזכיתי ללמוד ולשחזר. למתכון גרסאות רבות, אני מביא את גרסתה של סבתי עם שדרוג קל שלי. המצרכים (4 מנות):
אופן ההכנה:1משרים את החומוס במים למשך לילה. שוטפים, מעבירים לסיר ומכסים במים טריים. מבשלים לפחות שעה ללא מכסה, עד שהחומוס מתרכך ונעשה נימוח. 2מעבירים את בשר הראש לסיר ומכסים במים. מבשלים על אש בינונית כשעה, עד שהבשר מתרכך. מצננים וחותכים לקוביות של שני ס"מ. שומרים את מי הבישול. 3בסיר נפרד מבשלים את הגידים במים כשעה וחצי, עד לריכוך מלא. מצננים וחותכים לקוביות של שני ס"מ. 4מכינים את הרוטב: מחממים סיר רחב ועמוק (עדיף סיר יציקה או ברזל) עם מעט מהשמן ומטגנים קלות את ריבועי שום (חשוב שיישארו לבנים ויקבלו צריבה קלה בלבד). מוסיפים את הפלפלים החריפים והמתוקים, הפפריקה, הכורכום, הכמון, שארית השמן ו-4 כוסות מהמים בהם בושל בשר הראש, מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש לבינונית עד נמוכה. 5מוסיפים את הבשר, הגידים, גרגירי החומוס המבושלים והשום הכתוש, ומתבלים במלח ופלפל לבן. מערבבים היטב. 6מכסים את הסיר ומבשלים על אש בינונית עד נמוכה שעה נוספת. מערבבים בעדינות מדי פעם. * אם יש לכם סיר יציקה או פויקה, אפשר להמיר את שעת הבישול האחרונה באפייה בתנור. שעה אחת, 170 מעלות. הכנתם? ספרו לנו איך יצא! ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |