אוכל
אוכל
מדור בישול איטי

שריר אחורי עם בצלי שאלוט, מרווה ורוזמרין

כן כן, זו לא טעות, מדובר בבישול ארוך ללא נוזלים בכלל - למעט כמות נדיבה של שמן זית. הצטיידו בנתח פולי (שריר אחורי) ישראלי טרי, עקבו אחרי ההוראות ומובטחת לכם תוצאה יוצאת דופן

|mako אוכל| פורסם08:25
שריר אחורי עם בצלי שאלוט, מרווה ורוזמרין    (צילום: אמיר מנחם, mako אוכל)
צילום: אמיר מנחם, mako אוכל
Rating:4.277reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

שריר אחורי הוא נתח שדורש בישול של שלוש שעות ומעלה. הנתח ממוקם בחלק התחתון של הרבע האחורי בפרה, ממש על האוסובוקו. השריר האחורי דומה לאוסובוקו מבחינות רבות, ביניהן כמות השומן הנמוכה.

המצרכים :

  • 1 נתח שריר אחורי (פולי) מפורק מהעצם (כ-2.5 ק"ג). בקשו מהקצב לנסר את העצם לאורכה ולהוציא את המח
  • 12 ענפי מרווה
  • 8 ענפי רוזמרין
  • 40 בצלי שאלוט (קילו וחצי) שטופים ומיובשים, לא קלופים
  • 750 מ"ל שמן זית איכותי
  • מלח גס
  • פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

1מחממים תנור ל-175 מעלות על פונקציית טורבו.

2ממקמים את מח העצם (ללא העצם) במרכז הנתח. מתבלים במלח ובפלפל שחור גרוס.

3מניחים 3 ענפי רוזמרין ו-4 ענפי מרווה על המח וקושרים את הנתח באמצעות חוט קצבים (אפשר להגיע לקצב עם עשבי התבלין ולבקש שיקשור עבורכם).

איפה אפשר לקנות בשר ישראלי?

לעוד מתכונים עם בשר ישראלי

4מסדרים את בצלי השאלוט בסיר כבד. מוסיפים את נתח השריר ומתבלים במלח ופלפל כך שגם הבצלים יתובלו.

5מוסיפים את יתרת המרווה והרוזמרין ויוצקים מלמעלה את כל שמן הזית.

שריר אחורי עם בצלי שאלוט, מרווה ורוזמרין - מפורקשריר אחורי עם בצלי שאלוט, מרווה ורוזמרין - מפורק|צילום: אמיר מנחם, mako אוכל

6מכסים בנייר פרגמנט, נייר כסף ומכסה הסיר ומעבירים לתנור ל-4 וחצי שעות.

7מוציאים את נתח הבשר מהסיר, מסירים את חוט הקשירה ופורסים לפרוסות דקות. מגישים עם בצלי השאלוט ושמן הזית הארומטי.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il