
בשר ראש ושקדי עגל ברוטב ערמונים, תאנים וסילאןתבשיל בשר בבישול איטי וברוטב סמיך עם ערמונים ותאנים על אורז "שרוף" וטעים. טיפ: כמה שיותר בצל מושחם יותר טוב![]() |
המצרכים :לבשר:
לפירה הכרישה:
לאורז:
אופן ההכנה:1הבשר: בסיר עם מים רותחים מכניסים את בשר הראש ומרתיחים פעמיים-שלוש ומסננים שוב ושוב עד שהבשר נקי. 2בסיר נפרד מחממים שמן ומטגנים את הבצלים עד להשחמה. 3מוסיפים כפית סוכר חום לחצי דקה ואז את הסילאן. מכניסים את התאנים והערמונים ואת שקדי העגל. משאירים עשר דקות על אש נמוכה לגיבוש טעמים. 4מסננים את הבשר מהמים, מעבירים לסיר השני עם התערובת לכמה דקות בישול. מכסים במים ומביאים לרתיחה. 5במידה ומשתמשים בסיר לחץ מבשלים במשך מינימום שעה וחצי. במידה ומשתמשים בסיר רגיל מבשלים כמה שיותר שעות על אש נמוכה. ככל שיבלה יותר זמן על האש כך ייצא טעים יותר. בכל פעם להוסיף טיפה מים לסיר. 6הפירה: בסיר עם מים רותחים מכניסים את הכרישה, את תפוחי האדמה חתוכים לרבעים המקולפים ואת המלח. לאחר שהירקות מתרככים מסננים ומעבירים לקערה נפרדת. מוסיפים מלח במידת הצורך. מוסיפים את חלב הקוקוס ומערבבים היטב. 7האורז המתובל: מטגנים את הבצל בכמות נדיבה של שמן עד להזהבה. מוסיפים את האורז ומערבבים. מוסיפים את הגזר והתבלינים ומערבבים היטב במשך 2 דקות. מכסים במים רותחים כס"מ מעל האורז. מבשלים במשך כ-10 דקות. מעבירים לשקית קוקי. קושרים ועושים חורים למעלה. 8מחממים תנור מראש על 180 מעלות. מכניסים את השקית לתנור למשך כ-25 דקות. לפי מידת הצורך. בחמש דקות אחרונות מעלים לחום גבוה מאוד, כדי שהאורז במעטפת החיצונית יהפוך לקריספי. 9מניחים את האורז ומגרדים מהשקית את האורז ה"שרוף", הבשר על האורז ואת הפירה בצד.*מתכוני התוכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |