אוכל
אוכל
מתכונים קלים עד חצי שעה

אורז מלא בפלפל אדום וחריף

תבשיל אורז פיקנטי וטעים

|טבע הריפוי| פורסם11:01
אורז רגיל ואורז בר (צילום: Yana Petruseva, Istock)
צילום: Yana Petruseva, Istock
Rating:3.33reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים (6 מנות):

  • כוס אורז מלא – רצוי בסמתי
  • 2 כפיות שמן זית
  • 1 כוס בצל יבש קצוץ דק
  • 1 כפית מלח
  • 2 שיני שום קצוצות
  • 1/4 כוס חומץ בן יין
  • 1 פלפל אדום גדול קצוץ
  • 1 פלפל חריף ללא הגרעינים קצוץ דק מאוד
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • 1/4 כפית פפריקה חריפה
  • פלפל לבן לפי הטעם
  • 2 כוסות מים רותחים
  • 3 כפיות כוסברה קצוצה

אופן ההכנה:

לחמם את השמן בסיר ולטגן קלות את הבצל עם ½ - כפית מלח כ- 5 דקות. להוסיף לבצל את השום ואת החומץ ולהמשיך לבשל כ- 2 דקות עד שהנוזלים כמעט נספגים. להוסיף את הפלפל, את הפלפל צ'ילי (אם כן) ואת התבלינים ולערבב היטב. להוסיף את האורז לסיר ולערבב כ- 3 דקות. לצקת לסיר את המים הרותחים, להביא שוב לרתיחה, להנמיך את האש ולבשל עד שהמים נספגים כ- 40 דקות או כ- 20 דקות לאורז לבן. כשהאורז מוכן להוסיף את הכוסברה, לערבב במזלג בעדינות ולהגיש.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il