
המצרכים (6 מנות):
אופן ההכנה:1מניחים את חזות העוף על קרש ובעזרת פטיש שניצלים (החלק החלק) או מחבת כבדה או אפילו שורש כף היד משטחים את החלק העבה של חזה העוף כדי להשוות אותו לחלק הדק. 2מערבבים בקערה קטנה פפריקה, כמון וקורט מלח ומפזרים את התיבול באופן שווה על חלקי העוף משני הצדדים. 3מחממים מחבת גדולה עם כ-2 כפות שמן זית. מטגנים את חזות העוף על אש גבוהה כ-8 דקות מצד אחד ועוד כ-6 דקות מהצד השני, עד ששני הצדדים משחימים היטב. מוציאים את העוף מהמחבת לצלחת נפרדת. 4בלי לשטוף את המחבת מוסיפים לה את רוטב העגבניות, המים, השום, רסק העגבניות, הסוכר, זילוף של שמן זית וקורט נדיב של מלח. מערבבים, מביאים לרתיחה, טועמים ומתקנים תיבול. לבלוג של עידית -טעים! חזה עוף ברוטב עגבניות וחומוס|צילום: עידית נרקיס כ"ץ, mako אוכל5מוסיפים למחבת את גרגירי החומוס המסוננים ואת חזות העוף (יחד עם כל הנוזלים שנקוו על הצלחת), מנמיכים את האש ומבשלים עם מכסה סגור 5-10 דקות, עד שהרוטב מצטמצם מעט. כדאי להרטיב את העוף ברוטב לפני שמכסים את המחבת. 6מגישים על תוספת פחמימה שאוהבים, עם כוסברה או פטרוזיליה קצוצות מלמעלה. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |