אוכל
אוכל
מתכונים קלים עד חצי שעה

חזה עוף ברוטב עגבניות וחומוס

שוב צהריים? שוב כולם רעבים? אתם יכולים להסביר לנו מתי זה קרה שכולם נהיו מורעבים כל הזמן (סתם נו, אנחנו יודעים את התשובה)? בינתיים הבה נתנחמה בסיר של חזה עוף עסיסי, שיפתור לנו את היום

|mako אוכל| פורסם07:04
חזה עוף ברוטב עגבניות וחומוס (צילום: עידית נרקיס כ
צילום: עידית נרקיס כ"ץ, mako אוכל
Rating:4.897reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (6 מנות):

  • 4-6 חזות עוף (תלוי כמה מקום יש במחבת)
  • 2 כפיות פפריקה מתוקה
  • חצי כפית כמון
  • מלח
  • 350 מ"ל (חצי בקבוק) רוטב עגבניות פסאטה
  • כוס מים
  • 2 שיני שום, מגוררות או כתושות
  • קופסה קטנה של רסק עגבניות
  • כפית סוכר
  • גרגירי חומוס מסוננים משימורים (או כמות שווה של גרגירי חומוס קפואים)
  • שמן זית לטיגון ולרוטב
  • כוסברה קצוצה להגשה (לא חובה)

אופן ההכנה:

1מניחים את חזות העוף על קרש ובעזרת פטיש שניצלים (החלק החלק) או מחבת כבדה או אפילו שורש כף היד משטחים את החלק העבה של חזה העוף כדי להשוות אותו לחלק הדק.

2מערבבים בקערה קטנה פפריקה, כמון וקורט מלח ומפזרים את התיבול באופן שווה על חלקי העוף משני הצדדים.

3מחממים מחבת גדולה עם כ-2 כפות שמן זית. מטגנים את חזות העוף על אש גבוהה כ-8 דקות מצד אחד ועוד כ-6 דקות מהצד השני, עד ששני הצדדים משחימים היטב. מוציאים את העוף מהמחבת לצלחת נפרדת.

4בלי לשטוף את המחבת מוסיפים לה את רוטב העגבניות, המים, השום, רסק העגבניות, הסוכר, זילוף של שמן זית וקורט נדיב של מלח. מערבבים, מביאים לרתיחה, טועמים ומתקנים תיבול.

לבלוג של עידית -טעים!

חזה עוף ברוטב עגבניות וחומוסחזה עוף ברוטב עגבניות וחומוס|צילום: עידית נרקיס כ"ץ, mako אוכל

5מוסיפים למחבת את גרגירי החומוס המסוננים ואת חזות העוף (יחד עם כל הנוזלים שנקוו על הצלחת), מנמיכים את האש ומבשלים עם מכסה סגור 5-10 דקות, עד שהרוטב מצטמצם מעט. כדאי להרטיב את העוף ברוטב לפני שמכסים את המחבת.

6מגישים על תוספת פחמימה שאוהבים, עם כוסברה או פטרוזיליה קצוצות מלמעלה.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il