אוכל
אוכל
מתכונים קלים עד חצי שעה

דג סלמון על מצע של סלרי

מנה מהירה להכנה בה הסלמון הוורדרד מקבל חיזוק מרוטב חריף ומענג והכל על מצע סלרי, הרבה שום ומעט מאוד עבודה

|מאסטר שף| פורסם14:59
המנה הראשונה של ריקי סויסה (צילום: דניאל בר און)
צילום: דניאל בר און
Rating:4.7108reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהעשרים דקות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים (4 מנות):

  • 4 פילה סלמון

  • 2 כפות שמן זית
  • חבילה עלי סלרי קצוצים
  • ראש שלם שום קצוץ
  • צרור כוסברה קצוצה
  • קורט פלפל שחור
  • קורט מלח
  • קורט כורכום
  • קורט כמון
  • מיץ מלימון סחוט אחד (אפשר לימון כבוש)

לרוטב:

  • 2 כפיות שמן זית

  • 3 שיני שום כתוש
  • 2 פלפל צ'ילי קצוצים
  • 5-6 עגבניות שרי קצוצות
  • חופן פיסטוקים קצוצים
  • 3 פלפל שאטה קצוץ
  • צרור כוסברה
  • כף פפריקה חריפה מהולה בכף שמן זית
  • שקדים מטוגנים

אופן ההכנה:

1במחבת מחממים שמן זית ומקפיצים עלי סלרי, שום כתוש וכוסברה קצוצה. ברגע שהסלרי נעשה רך, מוסיפים פלפל שחור, מלח ומעט כורכום וכמון ואת הלימון סחוט.

2רוטב הדגים: בסיר מחממים שמן, מוסיפים שום כתוש, פלפלים חריפים, עגבניות שרי, פלפל שאטה ופיסטוקים. מבשלים עד שהשום מתרכך. מוסיפים פפריקה חריפה. כשהרוטב מוכן, שמים את הסלמון בתוך הסיר על הרוטב, למשך 5 דקות בלבד.

3מוציאים את הסלמון לצלחת וזורים עלי כוסברה מעל עם מעט שקדים מטוגנים.*מתכוני התוכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il