אוכל
אוכל
מתכונים קלים עד חצי שעה

מתכון לשקשוקה קלאסית

שקשוקה קלאסית עם טעמים חזקים, בלי תוספות מיותרות. הקפידו על רכיבים טריים וטובים, עקבו אחרי ההוראות ותקבלו את אחת השקשוקות הכי טעימות שאי פעם טעמתם

|מבשלים ביחד| פורסם13:01
שקשוקה של אייל שני (צילום: Olga Nayashkova, ShutterStock)
צילום: Olga Nayashkova, ShutterStock
Rating:4.23217reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים (2 מנות):

  • 300 גרם עגבניות מכמה שיותר סוגים
  • 2 כפות שמן זית
  • 1/2 פלפל ירוק חריף טרי פרוס לטבעות
  • 3 שני שום קלופות ופרוסות
  • מלח ים אטלנטי
  • 4 ביצים

אופן ההכנה:

1מביאים לרתיחה סיר גדול עם מים.

2חורצים X בתחתית העגבניות וחולטים זמן קצר בכדי שיהיה ניתן לקלפן בקלות.

3קוצצים את העגבניות הקלופות.

שקשוקה. כמה שיותר סוגי עגבניות יותר טובשקשוקה. כמה שיותר סוגי עגבניות יותר טוב|צילום: Alesia.Bierliezova, ShutterStockחוץ מעגבניות וזמן לא צריך כמעט כלום. שקשוקהחוץ מעגבניות וזמן לא צריך כמעט כלום. שקשוקה|צילום: Alesia.Bierliezova, ShutterStock

4מחממים מחבת או סיר נמוך, מוסיפים את שמן הזית.

5מוסיפים את פרוסות הפלפל עד שעולה ריח של פלפל באוויר.

6מוסיפים את השום ומיד אחריו את העגבניות הקלופות והקצוצות יחד עם המלח. מבשלים כ-7 דקות.

7מביאים לרתיחה את רוטב העגבניות ונותנים לו להתבשל על אש גבוהה. רגע לפני שהנוזלים מאיימים לעזוב את הרוטב מוסיפים פנימה 4 ביצים. לא מכסים.

8השקשוקה מוכנה ברגע שהחלבון מתקרש והחלמון מתקשה על פי טעמכם (נוזלי יותר או פחות).

שאלות תשובות

חייבים לקלף את העגבניות?

לא, אבל מומלץ מאוד.

בשביל מה מרתיחים מים?

בשביל לחלוט את העגבניות, שיהיה קל יותר לקלף אותן.

אפשר לוותר על הפלפל החריף או להחליף אותו בפלפל רגיל?

כן וכן.

אפשר להשתמש במלח רגיל?

כן :)

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il