אוכל
אוכל
מתכונים קלים עד חצי שעה

אספרגוס בחמאת לימון

מתכון למנת גורמה בקלי קלות: אספרגוס ועוד שני מרכיבים מרכזיים, מלווים בעוד כמה שחקני חיזוק שיוצרים ביחד מנה קטנה ומקסימה שתפיל אתכם מהרגליים

|mako אוכל| פורסם15:53
אספרגוס בחמאת לימון (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל
Rating:4.485reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהעשרים דקות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

  • צרור נאה של אספרגוס (בדרך כלל בין 10 ל-14 יחידות)
  • סיר רחב עם מים רותחים (כך שיכסו את הצרור המפוזר)
  • קערה רחבה עם מים קרים ומעט קרח (להכין כשהאספרגוס מתבשל)
  • 80 גרם חמאה
  • שלושה עלי מרווה, נקיים ויבשים
  • רבע כוס מיץ לימון סחוט טרי
  • כף פרמזן
  • מעט מלח גס
  • מעט פלפל גרוס

אופן ההכנה:

1מנקים בעדינות את האספרגוס ונזהרים לא לפגוע בפרח.

2מכניסים לסיר עם מים רותחים לשתיים שלוש דקות לחליטה. כשהצבע משתנה מעבירים מיד ובעדינות לקערה עם מים קרים (כך תהליך הבישול נפסק והצבע הירוק החזק נשמר).

3מחממים במחבת חמאה, מוסיפים את עלי המרווה. כשהחמאה נמסה וחמה (להיזהר לא לשרוף), מוסיפים את מיץ הלימון ומבשלים יחד כדקה.

4מוציאים את האספרגוס מהמים הקרים ומסננים.

5אופן ההגשה: מניחים בצורה יפה את האספרגוס על צלחת, יוצקים את החמאה מהמחבת, מפזרים מעט פלפל, מלח ופרמזן.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il