
חביתה במיקרו בשני מרכיביםהפעם הלפני אחרונה שניסינו להכין חביתה במיקרו הייתה לפני לא מעט שנים, והתוצאה הייתה יותר דומה לפלסטיק מאשר לדבר מאכל. הניסיון הבא היה היום - עם המתכון-פטנט הזה של שף ג'וזה אנדרה - ומה נגיד לכם, וואומערכת אוכל טוב|mako| פורסם21/10/2107:15 ![]() צילום: By Pollapat Thunbenjang, ShutterStock |
ג'וזה אנדרה הוא שף ידוע (כולל כוכבי מישלן והכל) שהוא גם כוכבטיקטוקלא קטן, ואדם שאוהב לנסות דברים ולצלם אותם. מאחד הניסיונות האלה צמח המתכון הזה, שמניב את החביתה במיקרו הכי טעימה שלפחות לנו יצא לטעום. מי שלא אוהב מיונז מוטב שלא יתקרב, כי הטעם שלו מורגש, אבל מה שבעיקר מורגש זה המרקם שהוא נותן לחביתה הזו, שהוא רך וענוג וכאילו מוקצף, ובאפס עגול של עבודה. למען ההוגנות חשוב לציין שהמתכון הומצא כחלק משיתוף פעולה של אנדרה עם מיונז הלמנס - כך שהנוכחות המיונזית המאסיבית אינה מקרית, אבל אם קיבלנו עד הדרך מתכון פטנט מגניב, שכל סטודנט נטול כיריים יכול להכין בכוך שלו - אז מה אכפת לנו בעצם. המצרכים :
אופן ההכנה:1טורפים את הביצה והמיונז במטרפה טוב טוב, עד שמתקבלת תערובת משיית ואחידה לגמרי. 2מעבירים לכלי זכוכית שמתאים לשימוש במיקרו (אפשר מלכתחילה לטרוף את הביצה והמיונז בכלי כזה, כמו שעושה השף). מנקים את דופנות הכלי בעזרת לקקן, אם צריך. 3מכניסים למיקרו לכדקה (הזמן משתנה כמובן לפי המיקרו הספציפי, אצלנו זה לקח בערך 45 שניות), עד שהחביתה יציבה אבל עדיין רכה. 4משחררים את הדפנות בעזרת סכין ושופכים את החביתה לצלחת. 5זוללים עם או בלי פרמזן. ** התמונה למעלה להמחשה, אבל כמו שאפשר לראות פה בסרטון, התוצאה די דומה. ** מומלץ להכין בכלי צר יחסית, כדי לשמור על גובהה של החביתה.
בתיאבון! ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |