אוכל
אוכל
מתכונים קלים עד חצי שעה

מוקפץ צמחוני טעים ובריא

אם תשאלו את רון יוחננוב, הסוד לכל מוקפץ אסייתי שמכבד את עצמו הוא בסיס של שום, ג'ינג'ר וצ'ילי חריף. יש לכם את אלה? יאללה, תתחילו להעמיס למחבת ירקות וטופו, ולא לשכוח את האורז

|ארוחה לכל המשפחה, רון יוחננוב| פורסם09:00
מוקפץ צמחוני טעים ובריא  (צילום: יוגב מאיר, ארוחה לכל המשפחה, רון יוחננוב)
צילום: יוגב מאיר, ארוחה לכל המשפחה, רון יוחננוב
Rating:420reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד חצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים :

  • חבילת טופו טבעי, חתוך לקוביות
  • 1 כפית שמן שומשום
  • כף שמן זית
  • 2 שיני שום, כתושות
  • מעט צ'ילי חריף טרי, קצוץ דק
  • 1 ס"מ ג'ינג'ר טרי מגורד
  • גזר, קצוץ לקוביות קטנטנות
  • 1 כוס אפונה קפואה
  • 4 כפות רוטב סויה
  • כוס-שתיים אורז מבושל

להגשה:

  • 2-3 גבעולי בצל ירוק, קצוצים

אופן ההכנה:

1מכינים את כל המרכיבים בקערות על השיש.

2מחממים במחבת שמן שומשום ושמן זית ומטגנים את הטופו מכל הצדדים.

3מוסיפים למחבת את השום, הצ'ילי והג'ינג'ר. מערבבים כדקה, כדי שלא יישרף.

4מוסיפים את הגזר והאפונה.

5מוסיפים רוטב סויה.

6מוסיפים את האורז המוכן למחבת ומערבבים. אפשרות נוספת: להגיש את הירקות המוקפצים על האורז.

7מגישים עם בצל ירוק ועוד קצת צ'ילי חריף, אם רוצים.

המתכון מתוך פרק 3 בתוכנית "ארוחה לכל המשפחה".לצפייה בתוכנית

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il