אוכל
אוכל
מתכונים קלים עד חצי שעה

לפתן

מתכון למנה אחרונה עשירה בטעמים וניחוחות. הסוד להצלחה הוא יין אדום משובח

|120 הקלאסיקות של שי-לי, הוצאת דיאלוג-הפצות| פורסם19:03
קומפוט אדום עם פירות (צילום: אור גץ, iStock)
צילום: אור גץ, iStock
Rating:519reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהעשרים דקות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים (6 מנות):

  • 2 כוסות (480 מ"ל) יין אדום יבש
  • 1 כוס (240 מ"ל) מיץ תפוזים
  • 1 כוס (240 מ"ל) מים מינרליים או מסוננים
  • 1 כוס (200 גרם) סוכר
  • 1 מקל קינמון גדול שבור ל-3
  • 2 מסמרי ציפורן
  • 12 שזיפים מיובשים
  • 12 משמשים מיובשים
  • 4 תפוחים גרני סמית בינוניים, קלופים וחתוכים לשמיניות

אופן ההכנה:

1מבשלים יין, מיץ תפוזים, מים, סוכר, מקל קינמון וציפורן בסיר בינוני על להבה בינונית תוך כדי בחישה, עד שהסוכר נמס.

2מוסיפים שזיפים מיובשים, משמשים מיובשים ותפוחים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים 20-15 דקות ללא כיסוי, עד שהתפוחים רכים אך עדיין מוצקים. מצננים היטב.

3שומרים במקרר עד 4 ימים.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

>> כל המתכונים לפסח

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il