אוכל
אוכל
מתכונים קלים עד חצי שעה

אורז אדום של סבתא דליה

סבתא דליה היא עיראקית, והאורז האדום שהיא מכינה הוא כל כך טעים וקל להכנה שלטעמנו מדובר במתכון המושלם

|mako אוכל| פורסם10:13
Rating:3.884reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשר דקות
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים (6 מנות):

  • 3 עגבניות רכות
  • שמן לטיגון
  • 2 כפות גדושות רסק עגבניות
  • 1 כפית מלח
  • רבע כפית פלפל שחור גרוס
  • 1 כף פפריקה מתוקה/חריפה
  • 2 וחצי כוסות אורז לבן (פרסי או איזה שיש)
  • 3 ושלושת רבעי כוסות מים (על כל כוס אורז, כוס וחצי מים)
  • 2 בצלים

אופן ההכנה:

1מגררים את העגבניות בפומפייה.

2מטגנים את העגבניות ב-4-5 כפות שמן בסיר יחד עם הרסק והתבלינים 3-4 דקות.

3מוסיפים את האורז ומערבבים.

4מוסיפים את המים, מערבבים ומביאים לרתיחה. מכסים את הסיר, מנמיכים את האש ומבשלים 15 דקות.

5בזמן שהאורז מתבשל מכינים בצל מטוגן: קוצצים דק את הבצלים ומטגנים במחבת עם 2 כפות שמן עד שהבצל זהוב-שחום.

6מוסיפים את הבצל לסיר האורז, מערבבים ומבשלים עוד 3-4 דקות.

ממליצים לגלול בטיקטוק של יעל קצבלעוד מתכונים מעולים

או באינסטגרם המהמם שלה

אורז אדום של סבתא דליהאורז אדום של סבתא דליה|צילום: יעל קצב, mako אוכל

** מומלץ לאכול עם ירקות חמוצים או עם כף שמנת חמוצה.

** אפשר להוסיף בסוף הבישול גרגירי חומוס או צימוקים.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il