
דג ברוטב חלב קוקוס ופלפלים אדומיםרוטב טוב לדג הוא משהו שתמיד כדאי שיהיה בארסנל המתכונים. קבלו מתכון לדג סלמון עם רוטב כתום וקטיפתי, להכנה בשתי דרכים![]() צילום: עדיאל דוד, יחסי ציבור |
המצרכים (2 מנות):
אופן ההכנה:1מכינים את הרוטב: מצמצמים חלב קוקוס במחבת רחבה על אש נמוכה עד שנהיה מרוכז וסמיך. 2שורפים את הפלפלים על האש. מכניסים לקופסא עם מכסה ונותנים להם להזיע. 3מקלפים אותם, מוציאים את הפנים וכל הגרעינים. 4מעבדים במעבד מזון את הפלפלים ועלי הכוסברה עד שמגיעים למרקם של קרם, מתחילים להוסיף לאט לתוך המעבד את החלב קוקוס עד למרקם בהיר שמחבר בין הטעמים. 5מוסיפים מלח לפי הטעם. 6מכינים את הדג: אפשר להכין את הדג בתנור, או על מחבת.במחבת: מחממים מעט שמן קנולה. כשהשמן חם, מניחים את הדג עם העור כלפי מטה, וממליחים. ממתינים כ-2 דקות ואז הופכים לצד השני. מטגנים את כל ארבעת פאות הדג עד שהוא מוכן. אם רוצים להכין את הדג עשוי היטב, ניתן להנמיך את האש ולכסות את המחבת עם מכסה. בתנור: מחממים תנור ל- 180-200 מעלות. מניחים את הדג על תבנית עם נייר אפייה עם מעט שמן ומלח. אופים כ-10-7 דקות (אפשר גם מכוסה בנייר כסף), ובודקים אם הוא בושל מספיק. ממשיכים או עוצרים את האפייה לפי מידת הבישול הרצויה. 7כאשר הדג מוכן, יוצקים את הרוטב החם מעליו. תגיות:רוטב דגים ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |