אוכל
אוכל
מתכונים קלים עד חצי שעה

פיצה פולנטה

פיצה איטלקית אמיתית ומופלאה עם ריקוטה ועגבניות

|mako אוכל| פורסם13:31
פיצה פולנטה (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
צילום: אפיק גבאי, mako אוכל
Rating:4.417reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (4 מנות):

  • 2 וחצי כוסות מים1 כוס פולנטה (קמח תירס)
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כוס גבינת פרמזן מגוררת
  • 2 כפות שמן זית
  • 200 גרם גבינת ריקוטה
  • 10 עגבניות שרי תמר (או 3 עגבניות רגילות), פרוסות
  • מלח ים לפיזור
  • חופן עלי בזיליקום

אופן ההכנה:

1מחממים תנור ל-150 מעלות.

2מביאים לרתיחה את המים בתוך סיר. מוסיפים את הפולנטה והמלח, מנמיכים את האש ומבשלים תוך כדי בחישה מתמדת עד שהפולנטה נעשית סמיכה. מסירים מהאש ומוסיפים את גבינת הפרמזן. מערבבים ומצננים מעט.

3משמנים תבנית פיצה עם מעט שמן זית ומשטחים עליה את הפולנטה. מזלפים מעל מעט שמן זית מעל ואופים בתנור למשך כרבע שעה עד שהבסיס מתייצב.

4מורחים על הפולנטה בעדינות את גבינת הריקוטה ומסדרים עליה את פרוסות העגבניות. מתבלים במעט מלח ים ומזלפים מעט שמן זית.

5מחזירים לתנור ואופים 15-20 דקות. לאחר האפייה קורעים את עלי הבזיליקום ומפזרים מעל הפיצה.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il