אוכל
אוכל
מתכונים קלים עד חצי שעה

עוף תאילנדי פיקנטי

תאילנד אקספרס: מנה מעולה ומהירה להכנה

|mako אוכל| פורסם14:26
עוף תאילנדי וקשיו (צילום: עמנואל רוזנצוייג, mako אוכל)
צילום: עמנואל רוזנצוייג, mako אוכל
Rating:4.213reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (4 מנות):

  • 1/2 פלפל אדום
  • 1/2 פלפל ירוק
  • 1/2 בצל
  • 1 כף שמן שומשום ושתי כפות שמן צמחי כלשהו, לטיגון אגוזי הקשיו (אפשר להשתמש רק בשמן שומשום)
  • 1 כוס אגוזי קשיו לא קלויים (או קלויים אם רוצים לוותר על הטיגון)
  • 2 פרפרים (500 גרם) של חזה עוף (לא משוטח לשניצל)
  • 1/2 כוס קמח רגיל
  • 5-7 פלפלי צ'ילי מיובשים (אפשר להשתמש בפלפל שאטה יבש שהוא טיפה פחות חריף)
  • 1 כף רסק עגבניות
  • 2 כפות רוטב צדפות או רוטב דגים (לא לוותר על זה, מכאן בא הטעם התאילנדי המיוחד)
  • 1 כף רוטב סויה
  • 2 כפות יין לבן
  • 1 כף סוכר
  • 3 שיני שום קצוצות
  • 1 ס"מ שורש ג'ינג'ר קצוץ דק
  • 1 גבעול למון גראס, החלק הלבן בלבד, חתוך לאצבעות באורך 3 ס"מ (שיהיה קל לזהות ולהוציא בזמן האכילה)
  • 1 פלפל צ'ילי אדום טרי (לא חובה), פרוס דק
  • 1/2 קופסה של ערמוני מים (לא חובה)
  • 1/2 כוס בצל ירוק חתוך לחתיכות באורך 2-3 ס"מ
  • 1/2 כף ממרח צ'ילי (בדרך כלל ממרח הצ'ילי לא כל כך חריף ונותן טעם עמוק. לא חובה, אם אין בבית)
  • 1 כף שומשום קלוי

אופן ההכנה:

1חותכים את הפלפל האדום (הרגיל) והירוק לקוביות של 2 על 2 ס"מ.

2חותכים את הבצל לרבעים ומפרידים בין השכבות.

3בווק, בחום בינוני, מחממים את שמן השומשום והשמן הצמחי ומטגנים במשך כמה דקות את אגוזי הקשיו, תוך כדי ערבוב מדי פעם, עד שהם מתחילים להשחים. מסננים ומניחים על נייר סופג.

4חותכים את חזה העוף לקוביות של 2 על 2 ס"מ.

5מכניסים את העוף והקמח לשקית נקייה ומנערים היטב. מוציאים את העוף מהשקית ונפטרים משאריות הקמח.

6זורקים את השמן מהווק ומחממים 2 כפות שמן צמחי.

7מטגנים את קוביות העוף המקומחות בחום בינוני, עד שהן מתחילות להשחים מכל צדדיהן. לא מטגנים את העוף עד שהוא עשוי לגמרי, אחרת הוא יצא יבש ונוקשה בסוף הבישול. מוציאים מהשמן ומניחים בצד.

8מוסיפים לווק את הצ'ילי היבש, מטגנים במשך 20 שניות, מוציאים ושומרים בצד.

9מוסיפים לווק את פיסות הבצל הלבן (אם צריך, מוסיפים עוד כף שמן) ומטגנים על אש בינונית במשך 2-3 דקות עד שנעשות שקופות.

10בינתיים מערבבים בקערה קטנה את חומרי הרוטב: רסק העגבניות, רוטב הדגים, הסויה, היין והסוכר, ואם רוצים גם את ממרח הצ'ילי.

11מוסיפים את השום, הג'ינג'ר הקצוצים ואת הלמון גראס ומטגנים חצי דקה נוספת.

12מוסיפים את קוביות הפלפל האדום והירוק, הצ'ילי הטרי ואת ערמוני המים, ומטגנים במשך דקה.

13מחזירים לסיר את העוף והצ'ילי היבש המטוגן ומטגנים במשך דקה.

14מוסיפים את כל חומרי הרוטב ומבשלים במשך 2 דקות.

15מגישים עם שומשום קלוי מעל.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il