אוכל
אוכל
מתכונים קלים עד חצי שעה

גאוני: מוס שוקולד בשני מרכיבים

הכל זה כימיה: קבלו את מוס השוקולד שלא צריך שום דבר חוץ ממים ושוקולד. תאמינו או לא, אבל זה עובד

|טעים!| פורסם07:00
מוס שוקולד ומים (צילום: עידית נרקיס כ
צילום: עידית נרקיס כ"ץ, טעים!
Rating:4.4175reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשר דקות
  • זמן הכנהעשרים דקות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (2 מנות):

  • 100 גרם שוקולד חלב
  • 33 גרם (2 שורות) שוקולד מריר 70% מוצקי קקאו לפחות
  • 78 מ"ל מים (1/4 כוס + 1 כף + 1 כפית)
  • אם רוצים - קצפת להגשה

אופן ההכנה:

1ממיסים בסיר קטן את השוקולד והמים על אש קטנה.

2מעבירים את השוקולד המומס לקערה היושבת מעל קערה עם קרח. טורפים נמרצות את השוקולד כ-5-6 דקות (אפשר בהחלט במטרפה ידנית) עד שהוא מקבל מרקם של מוס. לא להתייאש, זה קורה בסוף.

3אפשר לאכול מיד, ואפשר לצנן מעט ולאכול בתוספת קצפת אם רוצים.

טיפים:

* למוס משוקולד מריר בלבד: ממיסים 100 גרם שוקולד עם 78 מ"ל מים וממשיכים כרגיל. קחו בחשבון שהתוצאה מרוכזת מאוד.

* המתכון לא יעבוד עם שוקולד חלב בלבד. מוצקי הקקאו שבשוקולד המריר הכרחיים בשביל התמצקות הבלילה.

* המתכון לא יעבוד עם שוקולד לבן.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!לקוח מהבלוגאוכל זה טעים

המתכון עלה לראשונה במרץ 2012

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il