אוכל
אוכל
מתכונים קלים עד חצי שעה

רוטב פסטו מפורק ללא בישול

מתכון למנה קלילה, מהירה ועשירה בטעמים, בפחות מרבע שעה הכנה

|mako אוכל| פורסם18:17
רטבים לפסטה 10 (צילום: אסתי רותם, mako אוכל)
צילום: אסתי רותם, mako אוכל
Rating:4.212reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהרבע שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

  • 50 גרם צנוברים
  • 3 שיני שום (או יותר, לפי טעמכם)
  • 5 גבעולי בזיליקום יפים
  • 1/3 כוס שמן זית איכותי
  • מלח
  • 30 גרם גבינת פרמזן מגוררת
  • 500 גרם פסטה, מוכנה לפי ההוראות

אופן ההכנה:

1על מחבת יבשה קולים את הצנוברים תוך כדי ערבוב עד שהם מתחילים להזהיב. נזהרים לא לקלות יותר מדי, אז הצנוברים יהיו מרים. מסירים מהאש ומעבירים לצלחת לקירור.

2קוצצים את השום ושומרים בצד. מפרידים את עלי הבזיליקום מהגבעול. מניחים כמה עלים בערימה, מגלגלים וחותכים בסכין חדה. לא קוצצים. קיצוץ יתר ישחרר מהבזיליקום טעם מר.

3יוצקים על הפסטה המוכנה והחמה את שמן הזית. מפזרים צנוברים, שום, בזיליקום ופרמזן. מערבבים ומגישים.

גיוונים:

אפשר להוסיף קוביות פלפל אדום, עגבניות מיובשות, זיתי קלמטה, פלפל אדום קלוי, לבבות ארטישוק, פטריות טריות או מוקפצות מעט בשמן או חמאה, פרוסות זוקיני מוקפצות, קוביות חצילים מטוגנים.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il