אוכל
אוכל
מתכונים קלים עד חצי שעה

עוף מוקפץ עם שעועית ירוקה

אסייתי למתחילים: חזה עוף ושעועית מוקפצים בשום ורוטב סויה. חצי שעה וזה על השולחן

|חבל על הזמן, הוצאת מודן| פורסם07:00
עוף ושעועית ירוקה מוקפצים בשום וסויה (צילום: דניה ויינר, חבל על הזמן, הוצאת מודן)
צילום: דניה ויינר, חבל על הזמן, הוצאת מודן
Rating:4.5190reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (5 מנות):

  • 400 גרם שעועית ירוקה שלמה עדינה מוקפאת
  • 600 גרם חזה עוף, חתוך לרצועות
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • 3 כפות שמן שומשום
  • 3 כפות שמן קנולה או שמן סויה
  • 1 כף ג'ינג'ר, מגורר גס
  • 8 שיני שום, 4 פרוסות ו-4 כתושות
  • 1 פלפל חריף, נקי מגרגירים וקצוץ
  • 3 בצלים ירוקים, קצוצים
  • 3 כפות דבש
  • 6 כפות רוטב סויה

להגשה:

  • חופן אגוזי פקאן קלויים, קצוצים גס
  • חופי אגוזי קשיו קלויים, קצוצים גס
  • 2 כפות פטרוזיליה, קצוצה

אופן ההכנה:

1מבשלים את השעועית במים רותחים כ-4 דקות עד שהיא מתרככת מעט ומעבירים לקערת מי קרח ל-10 דקות. מסננים ומייבשים.

2מתבלים את רצועות העוף במלח ופלפל. מחממים בווק את שני סוגי השמן, ומקפיצים את העוף בשני מחזורים כ-3 דקות, תוך ערבוב נמרץ, עד שהוא משנה את צבעו. מעבירים לצלחת.

3מוסיפים למחבת את הג'ינג'ר, השום הפרוס והכתוש, הפלפל החריף והבצל הירוק ומקפיצים 3 דקות.

4מחזירים למחבת את העוף, מוסיפים את השעועית הירוקה, הדבש ורוטב הסויה ומקפיצים עוד 3-2 דקות, עד שהעוף עשוי לחלוטין והרוטב עוטף היטב את כל המרכיבים. מגישים על אורז לבן, בעיטור האגוזים והפטרוזיליה הקצוצה.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

>> כל המתכונים לראש השנה

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il