אוכל
אוכל
מתכונים קלים עד חצי שעה

חזה עוף בחלב קוקוס ובוטנים

יש לכם חצי שעה פנויה? העמידו סיר אורז ותתחילו לתקתק את העוף. עד שהאורז יתבשל - הכל כבר יהיה מוכן

|טעים!| פורסם07:09
חזה עוף בחלב קוקוס ובוטנים (צילום: ערן כ
צילום: ערן כ"ץ ועידית נרקיס כ"ץ, טעים!
Rating:4.2225reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

מילה לצמחונים: במקום העוף אפשר להקפיץ 500 גרם פטריות שמפניון (סלסלה אחת) או כ-250-300 גרם של טופו (משי, הכי טוב) ולבשל את הכל על פי ההוראות. יוצא מדהים גם ככה.

מילה על האורז: יש אינספור שיטות לבישולאורז, כולן טובות וראויות. לדעתנו המנה הזאת הולכת הכי טוב עם אורז מאודה בסגנון משפחת נרקיס: 2 כוסות אורז שטוף היטב (עדיף בסמטי) על 4 כוסות מים רותחים. מחכים לרתיחה ומנמיכים את האש לחום בינוני. מבשלים 20 דקות בסיר סגור. מכבים את האש ונותנים לסיר לעמוד לפחות עוד 20 דקות עם מכסה סגור. לאחר מכן, פותחים ומפוררים את האורז עם מזלג (ורק עם מזלג).

המצרכים :

  • חזה עוף (פרפר) אחד, חתוך לקוביות

  • מעט שמן
  • 4-5 שיני שום, קצוצות
  • פחית חלב קוקוס
  • חצי כף רוטב צ'ילי מתוק
  • כף וחצי רוטב צ'ילי בוטנים (ראו מיד)
  • 1 כף רוטב סויה
  • חצי כפית שמן שומשום

לרוטב צ'ילי-בוטנים:

  • כף חמאת בוטנים

  • 2 כפות רוטב צ'ילי מתוק
  • 2 כפות מים
  • 1 כפית דבש

אופן ההכנה:

חזה עוף בחלב קוקוס ובוטנים - הרוטבמערבבים את חומרי הצ'ילי בוטנים|צילום: ערן כ"ץ ועידית נרקיס כ"ץ, טעים!

1מחממים במחבת על אש גבוהה מעט שמן צמחי (לא זית!). כשהשמן חם מכניסים את השום ואת העוף ומקפיצים עד שהעוף מוכן מבחוץ והופך לבן (ובזהירות עם השום, שלא יישרף). העוף לא צריך להיות מוכן עד הסוף מכיוון שהוא עוד ימשיך להתבשל ברוטב.

חזה עוף בחלב קוקוס ובוטנים - העוףבשלב הזה אפשר להוסיף את חלב הקוקוס|צילום: ערן כ"ץ ועידית נרקיס כ"ץ, טעים!

2מוסיפים למחבת את חלב הקוקוס, הצ'ילי המתוק וכף וחצי מרוטב הצ'ילי-בוטנים. מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש.חלב קוקוס מגיע בדרגות שונות של אחוזי שומן ובשמות שונים: קרם, חלב ונוזל קוקוס. ככל שהנוזל סמיך יותר (ובעל שם סמיך יותר), כך אחוז השומן גבוה יותר. מאחר שאנחנו לאחרונה שומרים על המשקל, השתמשנו בנוזל קוקוס שעשה את העבודה כמו שצריך.

3מבשלים על אש בינונית עד שהרוטב מצטמצם מעט. אחרי הצמצום מוסיפים סויה ושמן שומשום וממשיכים לבשל עד שהרוטב והעוף מוכנים. כדי לדעת שהרוטב מוכן מבצעים את "מבחן הכף": טובלים כף ברוטב ומעבירים אצבע דרך הרוטב, ליצירת מעין שביל. אם הרוטב מוכן, שני החלקים יישארו נפרדים ולא יזלגו זה לזה.

חזה עוף בחלב קוקוס ובוטנים - מבחן הכףמבחן הכף: רואים את השביל הנקי במרכז? זה אומר שהרוטב מוכן|צילום: ערן כ"ץ ועידית נרקיס כ"ץ, טעים!חזה עוף בחלב קוקוס ובוטנים - האורזזה האורז המועדף עלינו. מאודה, בלי טיפת שמן|צילום: ערן כ"ץ ועידית נרקיס כ"ץ, טעים!

4כאשר העוף מוכן כל שנותר הוא לסדר יפה אורז על הצלחת, להניח מעליו עוף ולא פחות חשוב – רוטב, ולעטר בקצת בצל ירוק.

המתכון לקוח מהבלוגאוכל זה טעים

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il