אוכל
אוכל
מתכונים קלים עד חצי שעה

רטטוי

חצי שעה זה כל מה שמפריד ביניכם לבין מנת ירקות צרפתית שכיף לאכול בכל שעה ביום ובכל טמפרטורה. רטטוי מעולה עם ביצים, גבינה או לצד דגים, קציצות או בשר ושידוך מושלם לפסטה, אורז או פתיתים. התוספת המושלמת

|mako אוכל| פורסם07:00
רטטוי: המתכון הכי טוב שלי (צילום: נמרוד סונדרס, mako אוכל)
צילום: נמרוד סונדרס, mako אוכל
Rating:4.654reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד חצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

הגיבץ׳ של הצרפתים. הגרסה הכי שווה לתבשיל ירקות, ובשיטה שלי - במיוחד כשאני מכינה כמות גדולה של רטטוי - אני אופה את הירקות בתנור לוהט עד להזהבה ואז מערבבת עם העגבניות.

ירקות השמששל מטבחי הים התיכון: חציל (קל ודל בזרעים, מומלץ בלאדי), קישוא/זוקיני (מוצק וחלק), פלפלים (מכל הסוגים) ועגבניות (הכי טעים לי שרי).

שמן זית.מרכיב חשוב ביותר, שאין לחסוך בו. שמן הזית מהווה את הבסיס לטעמו של הרוטב ביחד עם מיצי הירקות, אז כדאי שיהיה שמן זית ארומטי.

שום ובצל.אפשר אחד מהם אני אוהבת עם שניהם. צרפתים משתמשים בשאלוטס במקום בצל.

עשבי תיבול.תימין, מרווה, רוזמרין, מיורן, אורגנו ובזיליקום. אם אין עשבי תיבול טריים אפשר להשתמש בתערובת עשבי תיבול יבשים כמו הרב'ס דה פרובאנס ודומותיה.

המצרכים :

2-4 מנות:

  • חציל חתוך לקוביות בגודל 1-2 ס״מ
  • 2 זוקיני (ירוק וצהוב) חתוכים לקוביות בגודל 1-2 ס״מ
  • מלח ופלפל שחור גרוס
  • חצי כוס שמן זית
  • בצל סגול חתוך לקוביות קטנות
  • 4 שיני שום קצוצות
  • צרור קטן של עלה דפנה, תימין, מרווה, אורגנו ובזיליקום (או תערובת עשבי תיבול יבשים)
  • 2 פלפלים (אדום וכתום) חתוכים לקוביות בגודל 1 ס״מ
  • כוס עגבניות שרי חצויות (או רבעים) או 2 עגבניות חתוכות לקוביות קטנות
  • 2 כפות עגבניות מרוסקות (לא חובה)

אופן ההכנה:

1מתבלים את קוביות החציל והזוקיני במעט מלח ומניחים להן להגיר נוזלים.

2מייבשים את קוביות הירקות היטב במגבת בד או נייר.

3מחממים סיר רחב עם שמן זית, בצל ושום וצרור עשבי תיבול. מוסיפים את החצילים והזוקיני ומטגנים כ-4 דקות עד להזהבה. מוסיפים פלפלים ומטגנים כ-2 דקות, מוסיפים עגבניות ומבשלים 10 דקות.

4מסלקים את צרור עשבי התיבול, טועמים ומוסיפים מלח ופלפל.

רטטוירטטוי|צילום: נמרוד סונדרס, mako אוכל

* לגרסת אפויה: מסדרים בתבנית עם נייר אפייה כל ירק לחוד, מתבלים במלח, פלפל, שמן זית ועשבי תיבול ואופים בתנור חם עד הזהבה, ובסוף מערבבים הכל יחד.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il