
רטטויחצי שעה זה כל מה שמפריד ביניכם לבין מנת ירקות צרפתית שכיף לאכול בכל שעה ביום ובכל טמפרטורה. רטטוי מעולה עם ביצים, גבינה או לצד דגים, קציצות או בשר ושידוך מושלם לפסטה, אורז או פתיתים. התוספת המושלמת![]() צילום: נמרוד סונדרס, mako אוכל |
הגיבץ׳ של הצרפתים. הגרסה הכי שווה לתבשיל ירקות, ובשיטה שלי - במיוחד כשאני מכינה כמות גדולה של רטטוי - אני אופה את הירקות בתנור לוהט עד להזהבה ואז מערבבת עם העגבניות. ירקות השמששל מטבחי הים התיכון: חציל (קל ודל בזרעים, מומלץ בלאדי), קישוא/זוקיני (מוצק וחלק), פלפלים (מכל הסוגים) ועגבניות (הכי טעים לי שרי). שמן זית.מרכיב חשוב ביותר, שאין לחסוך בו. שמן הזית מהווה את הבסיס לטעמו של הרוטב ביחד עם מיצי הירקות, אז כדאי שיהיה שמן זית ארומטי. שום ובצל.אפשר אחד מהם אני אוהבת עם שניהם. צרפתים משתמשים בשאלוטס במקום בצל. עשבי תיבול.תימין, מרווה, רוזמרין, מיורן, אורגנו ובזיליקום. אם אין עשבי תיבול טריים אפשר להשתמש בתערובת עשבי תיבול יבשים כמו הרב'ס דה פרובאנס ודומותיה. המצרכים :2-4 מנות:
אופן ההכנה:1מתבלים את קוביות החציל והזוקיני במעט מלח ומניחים להן להגיר נוזלים. 2מייבשים את קוביות הירקות היטב במגבת בד או נייר. 3מחממים סיר רחב עם שמן זית, בצל ושום וצרור עשבי תיבול. מוסיפים את החצילים והזוקיני ומטגנים כ-4 דקות עד להזהבה. מוסיפים פלפלים ומטגנים כ-2 דקות, מוסיפים עגבניות ומבשלים 10 דקות. 4מסלקים את צרור עשבי התיבול, טועמים ומוסיפים מלח ופלפל. רטטוי|צילום: נמרוד סונדרס, mako אוכל* לגרסת אפויה: מסדרים בתבנית עם נייר אפייה כל ירק לחוד, מתבלים במלח, פלפל, שמן זית ועשבי תיבול ואופים בתנור חם עד הזהבה, ובסוף מערבבים הכל יחד. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |