אוכל
אוכל
מתכונים קלים עד חצי שעה

צמת סלמון עגולה

סלמון הוא הדג הכי אהוב שיש, ותבנית שלו שעולה על השולחן תמיד תעורר שמחה מקיר לקיר. מחפשים להפוך את הסצנה השגורה לקצת יותר מרגשת? עצבו אותו בצורה של חלה, ולא סתם חלה - חלת סלמון עגולה!

|mako אוכל| פורסם09:54

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשר דקות
  • זמן הכנהעד חצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים :

  • קילו וחצי עד 2 קילו פילה דג סלמון (בחתיכה אחת), ללא עור

לרוטב:

  • 2 כפות שמן זית
  • 2 שיני שום, כתושות
  • קליפה מגוררת מחצי לימון
  • מיץ מחצי לימון
  • חצי כף ג'ינג'ר מגורר
  • 1 כף עלי תימין
  • חצי כוס מיץ תפוזים
  • 1 כף גדושה דבש
  • 1 כפית קורנפלור
  • חצי כפית מלח
  • חצי כפית חרדל גרגירים
  • כפית לימון כבוש

אופן ההכנה:

1מחממים תנור ל-180 מעלות ומערבבים בקערה את כל מרכיבי הרוטב.

2חוצים את פילה הסלמון. חותכים כל חצי ל-3 רצועות (מתקבלות 6 רצועות).

3קולעים שתי צמות, ומעבירים בעדינות לתבנית מרופדת בנייר אפייה. מחברים אותן לצורת עיגול (אפשר לחזק בקיסמים).

4מורחים את הדג ברוטב וצולים 15-20 דקות.

5מעבירים בעדינות לכלי ההגשה, ומושכים בזהירות את נייר האפייה מהתחתית.

לעוד מתכונים מעוליםממליצים לגלול באינסטגרם של יעל קצב

או בטיקטוקהמהמם שלה

חלת סלמון עגולה. יודעים לקלוע צמה?יודעים לקלוע צמה?|צילום: יעל קצב, mako אוכלחלת סלמון עגולה. איפה היית בראש השנה?חלת סלמון עגולה. איפה היית בראש השנה?|צילום: יעל קצב, mako אוכל

בתיאבון!

תגיות:סלמון
...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il