1 קוצצים בצל, שום ועגבניות, כל אחד בנפרד.
2 מחממים שמן במחבת רחבה עם מכסה. מטגנים את הבצל עד שהוא מתחיל להשחים בקצוות.
3 מוסיפים את השום ומטגנים יחד תוך כדי ערבוב שתי דקות.
4 מוסיפים עגבניות, סוכר ומלח. מערבבים, מנמיכים את האש ומבשלים עשר דקות. מערבבים מדי פעם.
5 טועמים ומוסיפים מלח אם יש צורך. מוסיפים את הפסטה המבושלת, מערבבים ומבשלים יחד שתי דקות.
גיוונים:
- רוטב שילדים אוהבים: מוסיפים עם העגבניות שלוש כפות רסק עגבניות וחצי כוס מים. מבשלים עשרים דקות.
- תוספות בשלב הבצל: פלפלים, אפשר לשלב גם חריפים, קוביות חציל מטוגנות או קלויות בתנור, קוביות גזר, זוקיני פרוס, זיתי קלמטה.
- רוטב רוזה: מוסיפים רבע כוס שמנת מתוקה בסוף הבישול. מביאים לרתיחה עדינה. מוסיפים את הפסטה.
- איטליה הקלאסית: אחרי הוספת הפסטה מוסיפים בזיליקום טרי חתוך ומפזרים גבינת פרמזן מגוררת על כל מנה.
המתכון פורסם לראשונה ב-2012