אוכל
אוכל
מתכונים קלים עד חצי שעה

רוטב עגבניות בסיסי

מתכון קלאסי ופשוט לארוחה זריזה שאפשר להכין מראש ולהקפיא. זמן עבודה: רק 15 דקות

|mako אוכל| פורסם08:01
רוטב עגבניות בסיסי (צילום: אסתי רותם, mako אוכל)
צילום: אסתי רותם, mako אוכל
Rating:4.21002reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהרבע שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

אפשר להכין כמות גדולה מהרוטב ולשמור בהקפאה, מחולק למנות. כשיתחשק לכם רוטב על בסיס עגבניות תוכלו לשלוף מהפריזר ולהשתמש בו כמו שהוא או להוסיף לו טעמים אחרים ולגוון.

המצרכים :

  • 5 עגבניות גדולות, בשלות ועסיסיות
  • 1 בצל
  • 4 שיני שום
  • 3 כפות שמן זית
  • 1 כפית סוכר, שטוחה
  • חצי כפית מלח
  • 500 גרם פסטה, מוכנה לפי ההוראות

אופן ההכנה:

1קוצצים בצל, שום ועגבניות, כל אחד בנפרד.

2מחממים שמן במחבת רחבה עם מכסה. מטגנים את הבצל עד שהוא מתחיל להשחים בקצוות.

3מוסיפים את השום ומטגנים יחד תוך כדי ערבוב שתי דקות.

4מוסיפים עגבניות, סוכר ומלח. מערבבים, מנמיכים את האש ומבשלים עשר דקות. מערבבים מדי פעם.

5טועמים ומוסיפים מלח אם יש צורך. מוסיפים את הפסטה המבושלת, מערבבים ומבשלים יחד שתי דקות.

גיוונים:

- רוטב שילדים אוהבים: מוסיפים עם העגבניות שלוש כפות רסק עגבניות וחצי כוס מים. מבשלים עשרים דקות.

- תוספות בשלב הבצל: פלפלים, אפשר לשלב גם חריפים, קוביות חציל מטוגנות או קלויות בתנור, קוביות גזר, זוקיני פרוס, זיתי קלמטה.

- רוטב רוזה: מוסיפים רבע כוס שמנת מתוקה בסוף הבישול. מביאים לרתיחה עדינה. מוסיפים את הפסטה.

- איטליה הקלאסית: אחרי הוספת הפסטה מוסיפים בזיליקום טרי חתוך ומפזרים גבינת פרמזן מגוררת על כל מנה.

המתכון פורסם לראשונה ב-2012

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il