אוכל
אוכל
מתכונים קלים עד חצי שעה

ברוקולי צלוי בתנור הכי טעים שיש

אחרי תהילת העולמים שקיבלה הכרובית, הנה גם אחיה הירקרק תובע את שלו, ובצדק. יש הרבה דרכים לצלות ברוקולי בתנור, זאת המוצלחת ביותר שאנחנו מכירים - ומדהים כמה שהיא פשוטה

|mako אוכל| פורסם07:02
ברוקולי צלוי (צילום: דנה בר-אל שוורץ, mako אוכל)
צילום: דנה בר-אל שוורץ, mako אוכל
Rating:4.4203reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד חצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (2 מנות):

  • ראש ברוקולי
  • רבע כוס שמן זית
  • 4 שיני שום, כתושות
  • חופן של שקדים פרוסים
  • לימון
  • פרמזן
  • מלח

אופן ההכנה:

1מחממים תנור ל-230 מעלות.

2מערבבים את השמן והשום הכתוש.

3פורסים את הברוקולי ל"סטייקים" עבים, מורחים בשמן עם השום ומסדרים על תבנית מרופדת נייר אפייה. מפזרים בין לבין את פרחי הברוקלי שהתפרקו בזמן החיתוך. ממליחים.

4צולים את הברוקולי בתנור החם כ-10 דקות, ומוציאים.

5הופכים את הברוקולי שבתבנית, מפזרים את השקדים הפרוסים ומחזירים לכ-8 דקות נוספות.

ברוקולי צלוי - תמונה ראשונההברוקולי - שלב ראשון|צילום: הדר אליאס, mako אוכלברוקולי צלוי - תמונת אמצע הדרךתמונת אמצע הדרך (אחרי ההיפוך)|צילום: הדר אליאס, mako אוכלברוקולי צלוי מוכןמוכן!|צילום: הדר אליאס, mako אוכל

6מוציאים מהתנור, מגררים מעט קליפת לימון ומפזרים פרמזן.

הערות:

* מבוסס עלהמתכון הזה.

* מכיוון שהצלייה נעשית בחום מאוד גבוה, כדאי להציץ מדי פעם ולוודא שהברוקולי לא נשרף. אנחנו רוצים אותו צרוב טוב טוב, אבל לא שרוף.

* אפשר לסחוט מעט מיץ לימון על הברוקולי לפני ההגשה.

תגיות:ברוקולי
...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il