
ברוקולי צלוי בתנור הכי טעים שישאחרי תהילת העולמים שקיבלה הכרובית, הנה גם אחיה הירקרק תובע את שלו, ובצדק. יש הרבה דרכים לצלות ברוקולי בתנור, זאת המוצלחת ביותר שאנחנו מכירים - ומדהים כמה שהיא פשוטה![]() צילום: דנה בר-אל שוורץ, mako אוכל |
המצרכים (2 מנות):
אופן ההכנה:1מחממים תנור ל-230 מעלות. 2מערבבים את השמן והשום הכתוש. 3פורסים את הברוקולי ל"סטייקים" עבים, מורחים בשמן עם השום ומסדרים על תבנית מרופדת נייר אפייה. מפזרים בין לבין את פרחי הברוקלי שהתפרקו בזמן החיתוך. ממליחים. 4צולים את הברוקולי בתנור החם כ-10 דקות, ומוציאים. 5הופכים את הברוקולי שבתבנית, מפזרים את השקדים הפרוסים ומחזירים לכ-8 דקות נוספות. הברוקולי - שלב ראשון|צילום: הדר אליאס, mako אוכל תמונת אמצע הדרך (אחרי ההיפוך)|צילום: הדר אליאס, mako אוכל מוכן!|צילום: הדר אליאס, mako אוכל6מוציאים מהתנור, מגררים מעט קליפת לימון ומפזרים פרמזן. הערות: * מבוסס עלהמתכון הזה. * מכיוון שהצלייה נעשית בחום מאוד גבוה, כדאי להציץ מדי פעם ולוודא שהברוקולי לא נשרף. אנחנו רוצים אותו צרוב טוב טוב, אבל לא שרוף. * אפשר לסחוט מעט מיץ לימון על הברוקולי לפני ההגשה. תגיות:ברוקולי ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |