אוכל
אוכל
מתכונים קלים עד חצי שעה

פסטה עם רצועות בקר, בטטה ואפונה

גורמה אמיתי בפחות מ-60 שקלים: המנה המשפחתית שתהפוך לכוכבת קבועה על שולחנכם

|mako אוכל| פורסם17:15
פסטה עם בשר אחרי (צילום: אסף רונן)
צילום: אסף רונן
Rating:45reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (2 מנות):

  • שמן זית
  • 1 בטטה גדולה חתוכה לקוביות
  • 5 שיני שום קצוצות
  • 500 גרם אפונה ירוקה (מקופסא או קפואה)
  • 3/4 כוס יין לבן (אפשר גם אדום)
  • 1 כף תימין קצוץ
  • מלח ופלפל שחור
  • 300 גר' שייטל חתוך לרצועות
  • חבילת פסטה פפרדלה
  • אופציה: 1 כף פפריקה מעושנת

אופן ההכנה:

עלות: כ-58 שקלים

1מכינים בסיר עם מים רותחים מומלחים את הפסטה לפי הוראות היצרן.

2מטגנים את הבטטות כ-5-7 דקות. מוסיפים את השום, ולאחר חצי דקה מוסיפים את האפונה ומערבבים.

3יוצקים את היין והתבלינים, ומערבבים.

4במחבת נפרדת צורבים את נתחי הבשר קלות, רק עד שהם נאטמים מכל הכיוונים. הזהרו לא לייבש מדי את הבשר, מאחר והוא עובר הקפצה נוספת. מוסיפים את הנתחים המוכנים למחבת עם הבטטות והאפונה.

5מבשלים ביחד כ-10-15 דקות, מערבבים עם הפסטה ומגישים חם.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il