
המצרכים (3 מנות):
לרוטב:
אופן ההכנה:1ממלאים קומקום במים ומביאים לרתיחה. בינתיים שמים את אטריות האורז בקערה גדולה עמידה לחום. כשהמים רותחים, יוצקים אותם על האטריות ומוודאים שכל האטריות שקועות בהם לחלוטין. מכסים את הקערה בניילון נצמד במשך 5 דקות או עד שהאטריות רכות אך עדיין מוצקות. מסננים ומערבבים מיד עם שמן השומשום כדי למנוע מהאטריות להידבק זו לזו. 2בזמן שהאטריות מושרות במים, חולטים את האפונה הסינית בסיר עם מים רותחים במשך כ-2 דקות, עד שהיא מתחילה להתרכך אך עדיין בצבע ירוק בוהק. מוציאים את האפונה מהמים ומעבירים אותה מיד לקערה עם מי קרח. מסננים היטב וחותכים את התרמילים באלכסון ל-2-3 פיסות. 3חוצים את 2 סוגים הפלפלים ומוציאים את הליבה והזרעים. חותכים את הפלפלים לרצועות ארוכות ודקות. 4קוטמים את קצות הבצל הירוק וחותכים אותו דק ובאלכסון. 5מכינים את הרוטב: טורפים את כל המרכיבים לתערובת אחידה. 6מניחים בקערה גדולה את השרימפס, הבצל הירוק, האפונה הסינית והפלפלים. מוסיפים את האטריות המסוננות, עלי הכוסברה וזרעי השומשום. יוצקים את הרוטב על הסלט ומערבבים כך שכל המרכיבים יצופו ברוטב. מגישים מיד או שומרים במקרר עד ההגשה. *אם רוצים לארוז את הסלט, יש לתת לאטריות האורז להצטנן לחלוטין לפני שמערבבים אותן עם שאר החומרים. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |