אוכל
אוכל
מתכונים קלים עד חצי שעה

חטיפי בליני

פנקייקס קטנים עם שני סוגי רטבים, שירכיבו לכם ארוחה קצת אחרת

|mako| פורסם10:03
בליני טאפאס (צילום: עמרי אנדרס צורף)
צילום: עמרי אנדרס צורף
Rating:4.27reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהעשרים דקות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (5 מנות):

  • 1/2 כוס חלב

  • 1/2 כוס מים
  • 1 ביצה גדולה
  • 1 כוס קמח
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית שמן

רוטב 1

  • 1 פלפל אדום

  • 5 פטריות שמפיניון
  • 1 כפית שמן
  • 1/2 כפית אבקת מרק
  • מלח, פלפל לבן
  • 1 כפית קמח
  • 3 כפות מים

רוטב 2

  • 1 עגבנייה

  • 1/2 בצל
  • פלפל שאטה גרוס

אופן ההכנה:

1טורפים יחד את כל חומרי הבלילה ומניחים בצד עד שהרטבים מוכנים.

2מכינים את הרוטב הראשון: קוצצים את הפלפלים והפטריות לקוביות קטנות, מטגנים את הפלפלים בכפית שמן, מתבלים ומוסיפים את הפטריות.

3מוסיפים מים וקמח לעיבוי, ומורידים מהאש.

4לרוטב השני: מגררים לתוך קערה את העגבנייה והבצל, ומוסיפים פלפל שאטה ומלח.

5מרססים במחבת מעט שמן, ומוזגים את הבלילה לפי הגודל הרצוי – עיגולים קטנטנים שאוכלים בביס, או בלילה בגודל המחבת כולה. מטגנים כדקה מכל צד ומוציאים לנייר סופח. ניתן להוסיף מעט פפריקה למחצית מהבלילה, לקבלת צבע אדמדם.

6מסדרים על צלחת הגשה את הבליני, מוסיפים כפית מכל רוטב ומגישים.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il