
פיתות מחבת מבצק חלהכמה פעמים קרה לכם שהכנתם תבשיל או סלט או שקשוקה ונתקעתם בלי איזה לחם או פיתה? המתכון הזה יציל אתכם בפעם הבאה שזה יקרה, עם מצרכים שככל הנראה כבר יש לכם בביתרותי רוסו|מבשלים עם קשת - רותי רוסו| פורסם24/07/1807:00 ![]() צילום: from my point of view, ShutterStock |
מכדררים את הבצק לכדורים, משטחים לדיסק, מתפיחים קצת ואז מחממים על מחבת נון-סטיק לוהטת. הבצק מקבל שלפוחיות סקסיות כאלה והוא רך נורא מבפנים ומתקתק כיאה לחלה. המצרכים (18 מנות):
אופן ההכנה:1שמים במיקסר את הקמח, השמרים והסוכר ומערבבים. מוסיפים את החומרים הרטובים ולשים במיקסר עד שמתקבל בצק. מוסיפים את המלח ולשים עוד 5 דקות. הבצק צריך להיות רך וקטיפתי ואחיד. 2מעבירים את הבצק לקערה משומנת ומכסים בניילון. מתפיחים כחצי שעה במקום חמים. 3מחלקים את הבצק ל-18 כדורים קטנים. משטחים כל בצק לדיסק עגול בגובה של כ-2 ס"מ. מקמחים ושמים להתפחה תחת מגבת או ניילון למשך כ-20 דקות. 4מחממים מחבת נון-סטיק על אש גבוהה. המחבת צריכה להיות חמה מאוד (לא צריך שמן). פותחים עם היד בעדינות את הבצק כך שיהיה גדול ודק יותר, בערך בעובי של 1.5 ס"מ. שמים על המחבת. קולים עד שהבצק מלא שלפוחיות גדולות וזהוב מלמטה. הופכים לצד השני וקולים עוד כמה דקות. מגישים חם ישר מהמחבת. 5אפשר למרוח על הפיתות קצת שמן זית, לטגן טיפה על הצד עם השמן ולפזר מעל כמות נדיבה של זעתר. טעים טעים. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |