מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

אוכל
אוכל

עוגת ריקוטה ולימון בלי קמח

עוגות של פסח תמיד לוקחות אותנו לכיוון כבד של שוקולד, אבל השנה גילינו שאפשר וגם כדאי להקליל: עוגה מרעננת, אביבית ונהדרת של לימון וריקוטה, עם ריח משגע וטעם נפלא - וכל כולה מוכנה בקערה אחת

|mako אוכל| פורסם07:37
עוגת ריקוטה ולימון לפסח (צילום: קרן אגם, mako אוכל)
צילום: קרן אגם, mako אוכל

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

מכל העוגות שהכנו השנה לפסח - זו ניצחה במבחן דעת הקהל. עוגה אלוהית עם טעם לימוני חמצמץ, רכה ונמסה בפה, שעובדת מעולה גם חמה וגם קרה.

המצרכים :

  • 3 ביצים
  • שלושת רבעי כוס (150 גרם) סוכר
  • 100 גרם חמאה מומסת
  • מיץ משני לימונים
  • כפית תמצית וניל
  • כוס וחצי (150 גרם) שקדים טחונים לאבקה
  • חצי כפית אבקת אפייה
  • כוס (100 גרם) קוקוס טחון
  • כוס גבינת ריקוטה (אני השתמשתי ב-5%)
  • קליפה מגוררת משני לימונים

אופן ההכנה:

1מחממים תנור ל-180 מעלות. משמנים תבנית אינגליש קייק או מרפדים בנייר אפייה.

2טורפים בקערה את הביצים והסוכר כ-5 דקות, עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה (אפשר במיקסר ידני).

3מוסיפים את החמאה המומסת, מיץ הלימון ותמצית הווניל וממשיכים לטרוף (או להקציף) באיטיות.

>> הנה עוד 3 עוגות בחושות של קרן אגם לפסח

>> ועוד מתכונים מתוקים לפסח

4מוסיפים שקדים טחונים, אבקת אפייה, קוקוס וריקוטה, ולבסוף את קליפת הלימון. מערבבים.

5מעבירים לתבנית ואופים 35-40 דקות, עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים. אם רוצים, מקשטים באבקת סוכר.

עוגת ריקוטה ולימון לפסח - פרוסהאת הזוכה שלנו|צילום: קרן אגם, mako אוכל

*לבלוג של קרן,נשואה למאפייה

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il