מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

אוכל
אוכל

פטריות ממולאות עוף

הנה לכם יופי של מתאבן לליל הסדר: פטריות ממולאות עוף ועשבי תיבול, שיפתחו לאורחים שלכם את התיאבון לפני הזלילה הגדולה ויחזיקו אותם עד "מה נשתנה" לפחות

|משק ארצי| פורסם07:46
פטריות במילוי עוף. שימור אנרגיה לליל הסדר (צילום: דודו אזולאי, משק ארצי)
צילום: דודו אזולאי, משק ארצי

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (6 מנות):

  • 24 פטריות גדולות
  • 500 גרם חזה עוף
  • 5 שיני שום
  • 1 בצל גדול
  • 1/2 צרור פטרוזיליה קצוץ
  • חופן נענע קצוצה
  • 2 כפות שמן זית
  • מלח
  • פלפל שחור
  • צרור גבעולי סלרי פרוסים דק
  • 2 לימונים פרוסים
  • 3 כוסות מים

אופן ההכנה:

1מחממים תנור ל-180 מעלות. קוטמים את רגלי הפטריות וקוצצים אותן.

2במטחנת בשר טוחנים ביחד חזה עוף, שום ובצל. מוסיפים לתערובת את רגלי הפטריות הקצוצות, פטרוזיליה, נענע ושמן זית, ומתבלים במלח ופלפל.

3משמנים מגש אפייה ומסדרים את הפטריות בתבנית עם שוליים גבוהים, מרופדת בנייר אפייה. מברישים אותן במעט שמן זית ומתבלים במלח.

4ממלאים את הפטריות בתערובת.

5בסיר עם מעט שמן מטגנים את הסלרי ואת הלימונים למשך כ-5 דקות, מוסיפים את המים ומבשלים עד לרתיחה.

6שופכים את המים עם הסלרי והלימון בעדינות לתוך התבנית. מכסים בנייר כסף ואופים במשך 25 דקות.

המתכון באדיבות השף ניר צוק למשק ארצי, מותג העופות הטבעיים.

>> לכל המתכונים לפסח
>> סופלה שוקולד כשר לפסח
>> איך מכינים קישוטים מירקות?
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il