תחתיות ארטישוק ממולאות

לא מעט סבתות מקפידות לקלף ארטישוקים בעצמן בשביל המנה הזאת, אבל האמת היא שאת כל העבודה הקשה הזאת אפשר לחסוך עם תחתיות ארטישוק מוכנות מראש וקפואות. לתך התחתיות נכנס קציצה בשר רכה וטעימה והכל יושב על תבשיל גרגירי חומוס ברוטב חמצמץ מושלם. סיר שכוללו אהבה והשקעה ביקיריכם. 

למתכון: תחתיות ארטישוק ממולאות בשר בתבשיל חומוס חלומי

ארטישוקים ממולאים בשר (צילום: יונית סולטן צוקרמן, mako אוכל)
ארטישוקים ממולאים בשר | צילום: יונית סולטן צוקרמן, mako אוכל

מג'דרה

קודם כל - זאת מנה מושלמת ללוות עיקרית כמו זאת שאנחנו מכינים, אבל חוץ מזה זאת מנה מעולה שבמעולות ופשוטה: מטגנים הרבה בצל שמן זית, מתבלים קצת (כמון, מלח, בהרט, פלפל שחור), מוסיפים מים חמים ועדשים שחורות או ירקות שבושלו מראש (אפשר אפילו להתפרע לחלוטין ולשלב ירוקות ושחורות ביחד), אורז (בסמטי, כי הכי טעים), מכסים ומבשלים כ-25 דקות. יותר פשוט וטעים מזה אין. בכל יום אחר אגב, אפשר להוסיף קצת יוגורט או טחינה, סלט קטן ולסגור ארוחה שלמה בכיף.

למתכון: מג'דרה מנצחת

סלט כרוב לבן

לאחרונה האהבה שלנו לסלט ירוק התרחבה ועכשיו חוץ מחסות על שלל סוגיה וזניה היא כוללת גם כרוב. ככה, כרוב חי וקראנצ'י, חתוך לפרוסות דקיקות ועם תיבול לימוני עדין. מרענן ונותן תחושת טריות גם לצלחת מלאה תבשילי חורף.

למתכון: סלט כרוב לבן

סלט כרוב (צילום: רותם ליברזון, mako אוכל)
סלט כרוב | צילום: רותם ליברזון, mako אוכל

תפוחים בחושה

לא שטרודל, לא פאי, אלא עוגת תפוחים בחושה. אם אתם שואלים אותנו, יש לה מקום של כבוד בגזרת הבחושות הפרווה. והכי טעים? לצד כדור גלידת סורבה טובה. 

למתכון: עוגת תפוחים בחושה ועסיסית

עוגת תפוחים בחושה  (צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל)
עוגת תפוחים בחושה | צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל