אוכל
אוכל
סלטים לשבת

פלפלצ'ומה חריפה אש

לכל עדה יש את הסלט-ממרח החריף שלה, ולטריפוליטאים יש פלפלצ'ומה - רסק פלפלים חריף אש שישדרג לכם את הכריכים וכמובן את החלה עם הסלטים של שישי. הנה המתכון הקלאסי של רפי כהן

|סלטים, הוצאת כתר| פורסם09:55
פלפלצ'ומה של רפי כהן (צילום: דן פרץ, סלטים, הוצאת כתר)
צילום: דן פרץ, סלטים, הוצאת כתר
Rating:55reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהעשרים דקות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים :

(לחצי ליטר):

  • שלושת רבעי כוס (120 גרם) פפריקה מתוקה באיכות גבוהה (עדיף פפריקה בשמן, מרוקאית)
  • חצי כפית פלפל שאטה טחון
  • 5 שיני שום, טחונות במעבד מזון או כתושות או קצוצות דק מאוד
  • חצי כפית קימל טחון (אם אפשר, עדיף גרוס דק במטחנת קפה)
  • חצי כפית כמון טחון
  • חצי כוס מיץ לימון
  • 1 כפית מלח דק
  • חצי כוס מים
  • שלושת רבעי כוס שמן תירס
  • 3 כפות שמן זית

אופן ההכנה:

1מערבבים את כל המרכיבים מלבד השמנים ומניחים בצד ל-3 דקות.

2מערבבים שוב ומניחים שוב ל-3 דקות.

3מוסיפים את השמנים, מערבבים היטב ומעבירים לצנצנת נקייה.

4שומרים במקרר עד שבועיים.

סלטים, רפי כהן, הוצאת כתרסלטים, רפי כהן, הוצאת כתר|צילום: דן פרץ, יחסי ציבור

בתיאבון!

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il