אוכל
אוכל
סלטים לשבת

סלט חצילים מטריף ללא טיגון

החצילים שקניתם לפני שבועיים מסתכלים בכם בתוכחה, רכים ומקומטי קליפה? שום דרמה - בתוך זמן קצר הם יכולים להפוך לסלט חצילים ועגבניות לתפארת. אנחנו מתים עליו ככה, בשכבות, אתם יכולים פשוט לערבב

|mako| פורסם08:07
סלט חצילים מטריף ללא טיגון (צילום: צילום ביתי)
צילום: צילום ביתי
Rating:4.7138reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים (8 מנות):

  • 4 חצילים, פרוסים לעובי של כס"מ
  • ספריי שמן
  • מלח

לרוטב:

  • 3 שיני שום, כתושות
  • מעט שמן זית
  • קופסה קטנה (100 גרם) של רסק עגבניות
  • בקבוק (600-800 גרם) של מחית עגבניות
  • מלח
  • פלפל שחור
  • כפית סוכר

אופן ההכנה:

1מחממים תנור ל-200 מעלות.

2מרפדים שתי תבניות תנור בנייר אפייה ומתיזים ספריי שמן. מסדרים את פרוסות החצילים ומתיזים שמן גם מלמעלה. צולים את החצילים 40-60 דקות, עד שהם זהובים ויפים (אין צורך להפוך).

3בינתיים מכינים את הרוטב: מטגנים את השום כמה שניות, שלא יישרף. מוסיפים את רסק העגבניות ומערבבים.

4מוסיפים את מחית העגבניות, מערבבים ומבשלים 5 דקות. מתבלים במלח, פלפל ומעט סוכר, אם רוצים.

5מוציאים את הרוטב מהסיר ומסדרים שכבות שכבות של רוטב וחצילים: מתחילים עם שכבת רוטב, עליה מסדרים שכבה של חצילים, עוד שכבת רוטב וחוזר חלילה. מסיימים עם רוטב (לנו הספיקה הכמות ל-5 שכבות של רוטב ו-3 של חצילים).

6מביאים לרתיחה, מכסים ומנמיכים את האש. מבשלים כ-20 דקות.

7מגישים בכל ארוחה מעכשיו ועד שנגמר.

סלט חצילים ברוטב עגבניותסלט חצילים ברוטב עגבניות|צילום: ShutterStock AI

** אפשר לערבב את החצילים ברוטב במקום לטרוח על סידור השכבות, אבל אז הכל מתקבל יותר מעוך.

** במקום מחית העגבניות אפשר להשתמש בשימורי עגבניות מרוסקות או קצוצות.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il