אוכל
אוכל
סלטים לשבת

הריסה תוניסאית מושלמת

אצל התוניסאים הוא נקרא הריסה. אצל הטריפוליטאים פלפלצ'ומה ואצל המרוקאים סחקה. שלושתם גרסאות של רסק פלפלים בשינויים קלים והכי חשוב - שלושתם חריפים אש. הנה הגרסה של רפי כהן להריסה קלאסית

|סלטים, הוצאת כתר| פורסם09:24
הריסה של רפי כהן (צילום: דן פרץ, סלטים, הוצאת כתר)
צילום: דן פרץ, סלטים, הוצאת כתר
Rating:4.531reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעתיים ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים :

(לכ-1 ליטר):

  • 150 גרם פלפלים מתוקים מיובשים ובשרניים (300 גרם אחרי השריה)
  • 15 שיני שום, קלופות
  • 15 גרם פלפל שאטה גרוס
  • שלושת רבעי כף כמון טחון
  • 1 כף מלח דק
  • 150 מ"ל שמן זית
  • 150 מ"ל שמן תירס
  • 100 מ"ל מיץ לימון

אופן ההכנה:

1שוטפים את הפלפלים היטב ומסלקים גבעולים וזרעים. מניחים את הפלפלים בקערה, מכסים במים ומשרים שעתיים (הם יספחו חלק מהמים ויכפילו את משקלם).

2אחרי שעתיים מסננים את הפלפלים היטב וסוחטים אותם בין כפות הידיים.

3טוחנים את הפלפלים והשום טחינה דקה במטחנת בשר או במעבד מזון.

4מעבירים לקערת ערבוב, מוסיפים את כל שאר המרכיבים ומערבבים. מעבירים לצנצנת נקייה ושומרים במקרר עד שבועיים.

סלטים, רפי כהן, הוצאת כתרסלטים, רפי כהן, הוצאת כתר|צילום: דן פרץ, יחסי ציבור

בתיאבון!

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il