
צלעות טלה על בורגול עם ענבים ותאניםמנת צלעות חגיגית ועשירה בשילוב מעולה של רוטב תאנים וסילאןעמנואל רוזנצוייג|מאסטר שף| פורסם07/06/1120:05 ![]() תמונת AVI: עדי רם, תחרות מתכוני השוקולד של עלית |
המצרכים (4 מנות):לטלה והבורגול
לרוטב
אופן ההכנה:הכנת מצע הבורגול: 1משרים את הבורגול בשתי כוסות מים קרים, למשך 45 דקות. מסננים וסוחטים מכל הנוזלים. 2מקפיצים את פרוסות הלימון הדקיקות במחבת חמה עם מעט שמן זית במשך 2 דקות, עד להזהבה ומוציאים מהמחבת. 3קולים במשך דקה על מחבת יבשה את גרגרי הכוסברה והכמון ומיד כותשים במכתש ועלי יחד עם כפית מלח גס. 4מטגנים חצי בצל עד להזהבה. 5מוסיפים מחצית מהתבלינים הכתושים, את הגזר המגורר והקישוא ומטגנים בעדינות במשך כמה דקות, עד להזהבה קלה. 6מוסיפים את הבורגול, מלח ופלפל ומקפיצים במשך כמה דקות נוספות. 7מוסיפים את פרוסות הלימון ומקפיצים במשך דקה נוספת. 8מסירים מהאש, מטפטפים מעט לימון, מוסיפים את עשבי התיבול הקצוצים ואת הצנוברים ומערבבים קלות. להכנת רוטב התאנים והענבים: 1מטגנים חצי בצל עד שהוא מתחיל להזהיב. 2מוספים את הפירות היבשים, הזנגביל הקצוץ ומטגנים במשך 2-3 דקות. 3מוסיפים את היין והסילאן ומבשלים על אש קטנה במשך 15 דקות עד להסמכה. 4מוסיפים גרידת לימון ומיץ מלימון אחד ומבשלים לעוד 5 דקות. במידה ומתוק מידי, ניתן להוסיף עוד מיץ לימון או לדלל עם מעט מים. 5מוסיפים את התאנים הטריות והענבים, מערבבים במשך חצי דקה ומסירים מהאש. להכנת הצלעות: 1מגרדים עם סכין את קצוות העצם של הצלעות. 2מושחים את הצלעות בשמן זית ומתבלים ביתרת תערובת התבלינים הכתושה. 3מפזרים מלח גס על שני צידי הצלעות וממתינים כשתי דקות. 4צולים כ2-3 דקות מכל צד, עד שהבשר ורדרד במרכז, השומן מסביב לעצמות צלוי ולא נותרים סימנים אדומים על הבשר. 5ניתן לשמור את הצלעות, עטופות בנייר אלומיניום, במשך כמה דקות, חמות עד ההגשה. להגשה: מניחים את הבורגול במרכז הצלחת, עורמים את הצלעות על גבי הבורגול כך שהעצמות ישתלבו אחת בשנייה ובוזקים מעט מהרוטב סביב הבורגול. סוחטים מעט לימון על הצלעות ועל רוטב הפירות ומגישים. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |