אוכל
אוכל

פאי רועים צמחוני

פשטידה נהדרת עם המון ירקות, ופירה שעוטף הכל. רוצים להפוך את המנה הזו לטבעונית (או פרווה), אפשר בכיף לוותר על הריקוטה והביצה

|mako אוכל| פורסם20:21
פאי רועים צמחוני (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
צילום: אפיק גבאי, mako אוכל
Rating:4.444reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

פאי רועים לא חייב להיות שילוב של בשר ופירה, אלא גם יכול לשלב ירקות עם פירה. אמנם אין בו "רועים" אבל יש בו המון ירקות טעימים. אם אתם רוצים להפוך את המנה הזו לטבעונית (או פרווה), אפשר לוותר על הריקוטה והביצה, ולתחזק את הפירה עם שמן זית.

המצרכים :

  • 7 תפוחי אדמה, קלופים וחתוכים לקוביות
  • בצל קצוץ
  • 3 שיני שום קצוצות
  • חציל, חתוך לקוביות
  • פלפל אדום, חתוך לקוביות
  • פלפל צהוב, חתוך לקוביות
  • פלפל שושקה, פרוס לעגולים
  • זוקיני או קישוא, חתוך לקוביות
  • כרובית קטנה חתוכה
  • 260 גרם עגבניות מרוסקות
  • כפית אורגנו
  • מעט אגוז מוסקט
  • מלח
  • פלפל שחור
  • ביצה
  • 150 גרם גבינת ריקוטה

אופן ההכנה:

1מרתיחים בסיר את תפוחי האדמה כ-15 דקות עד שהם רכים, ונמעכים טוב לפירה.

2במקביל, מכינים את המילוי: מטגנים את הבצל כ-2 דקות מוסיפים את השום לעוד כדקה. מוסיפים את קוביות החציל לכ-3 דקות, הפלפלים לעוד כ-3 דקות, הקישואים לכ-2 דקות ולכרובית נותנים כ-5 דקות של טיגון. מתבלים ומוסיפים מהאש.

3מסננים את תפוחי האדמה, מועכים לפירה ומוסיפים אליהם את הביצה, גבינת הריקוטה ומעט מלח.

4מניחים בתבנית האפייה כשליש מתפוחי האדמה בצורה אחידה. יוצקים מעליהם את תערובת הירקות ומעליהם מניחים בצורה אחידה את יתר הפירה, כך שיכסה היטב את כל המילוי.

5מכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך 35 דקות.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il