
סיר קציצות ברוטב עגבניות עם אפונה ופתיתיםיום ראשון הוא היום בשבוע שבו אנחנו נתקפים ביעילות: אנחנו משנסים מותניים ומתקתקים סיר עם כמה דברים טובים - עיקרית ותוספת ביחד - ואז שקטים עד יום שלישי לפחות. תכלס, אחלה דיללייזה פאנלים|לייזה פאנלים: יומן מטבח קטן של עקרת בית גדולה, הוצאת מודן| פורסם24/06/1807:32 ![]() צילום: חגית ביליה וגיא בהר, לייזה פאנלים: יומן מטבח קטן של עקרת בית גדולה, הוצאת מודן |
המצרכים (4 מנות):לתערובת הקציצות:
לקציצות:
לסיר:
אופן ההכנה:1נכין את תערובת הקציצות: נערבל את חומרי התערובת בבלנדר ונעביר לקערה. 2נכין את הקציצות: נוסיף לקערת התערובת פרגיות טחונות ופירורי לחם ונלוש טוב-טוב בידיים. 3נחמם תנור ל-200 מעלות. 4ניצור קציצות יפות, נשטח בתבנית על נייר אפייה משומן ונכניס לתנור לכ-20 דקות עד להשחמה קלה. 5נכין את הסיר: נחמם בסיר רחב שמן זית ונטגן את קוביות הבצל, הגזר והגמבה 3-4 דקות עד לשקיפות. נוסיף את רסק העגבניות והמים, נערבב, נתבל במלח, פלפל, סוכר, שום ועשבי תיבול. >> עוד מתכונים מהספר של לייזה פאנלים 6כשהסיר מגיע לרתיחה ננמיך את האש ונכסה אותו. 7נוסיף את הקציצות מהתנור לסיר בזהירות, נכסה את הסיר ונביא שוב לרתיחה. 8עכשיו זה שלב חשוב, המים צריכים להיות בערך בגובה הקציצות, אם הם נמוכים יותר נוסיף מים ונתקן תיבול בהתאם. נביא לרתיחה ואז נוסיף כוס פתיתים או אורז או בורגול וכוס אפונה. נבשל 15 דקות או עד לרכות. 9טעימי בתוספת של מיץ לימון סחוט טרי. אם יש יותר מדי נוזלים, נגלה את הסיר ונבשל עד צמצום. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |