
כבר בפעם הראשונה שניסינו את המתכון הבנו שיש כאן מענה לכל שאיפותינו. במתכון של עומר מילר (שפורסם במקור בספר "מטבח ישראלי" מבית על השולחן ומופיע כאן בשינויים קלים של כמויות) יש את המתקתקות של הטשולנט האשכנזי, החריפות מהסחינה המרוקאי, אורז מהתבית העיראקי וכמות נדיבה של פפריקות מהטפינה הטוניסאית. ויש גם סילאן, עצמות מוח שתורמות עסיסיות, מגוון תבלינים ושפע (יחסי) של בשר ובצל. המצרכים (12 מנות):
אופן ההכנה:1מחממים שמן בסיר גדול מאוד שמתאים לתנור. מוסיפים בשר, מלח ופלפל ומטגנים להשחמה - אפשר במחזורים. מעבירים לצלחת. 2מוסיפים בצל לאותו סיר ומטגנים באיטיות להזהבה. מוסיפים שום ושעועית לבנה ומחזירים את הבשר. מניחים מעל תפוחי אדמה, עצמות מוח, שורשים, גזר ותמרים ויוצקים סילאן. מתבלים במלח, 2 כפות כמון, בהרט, 2 כפות פפריקה מתוקה ופפריקה חריפה. 3מערבבים את יתרת הכמון והפפריקה בקערית. מערבבים אורז עם כף מתערובת התבלינים ומעט מלח ומעבירים לשקית קוקי. סוגרים את השקית, מחוררים אותה קלות ומניחים בסיר צמוד לדופן. מערבבים גריסים עם כף מתערובת התבלינים ומעט מלח ומעבירים לשקית קוקי נוספת. סוגרים, מחוררים אותה קלות ומניחים בסיר צמוד לדופן. מניחים מעל ביצים. 4יוצקים לסיר ציר עוף או מים לכיסוי ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה למינימום ומבשלים מכוסה שעתיים. טועמים ומתקנים תיבול. 5בינתיים מחממים תנור ל-100 מעלות. 6מוודאים שהסיר אטום ומעבירים אותו לתנור. אופים 8 שעות או לילה. טיפים וגיוונים: • מחליפים חלק מכמות הבשר בשוקי עוף. • מחליפים חצי מכמות תפוחי האדמה בבטטות. המתכון עלה כאן לראשונה בדצמבר 2012 הכנתם? ספרו לנו איך יצא! ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |