
המצרכים (9 מנות):למילוי:
למחית השום:
לכיסוי הפאי:
אופן ההכנה:להכנת המילוי: 1בסיר גדול ושטוח מחממים את שמן הזית. מוסיפים את השום, הבצל, תפוחי האדמה, הקישואים, הגזר והסלרי ומטגנים היטב כ-10 דקות. 2מוסיפים פנימה את העדשים, הבצל הירוק, הפטרוזיליה, הצ'יפוטלה, עלה הדפנה, המרווה, הקימל, מלח ופלפל שחור. ממשיכים לטגן 3-4 דקות. מניחים בצד. 3בסיר נוסף מטגנים על אש גבוהה ומעט שמן זית את הבשר עד שהוא משחים היטב (כמו לבולונז). 4כאשר הבשר משחים מוסיפים את הירקות, העדשים והיין הלבן, ומבשלים על אש נמוכה עד שהיין מצטמצם. כ7-8 דקות. 5מוציאים לקערה, מצננים ומוסיפים את הביצים. 6מערבבים היטב ומעבירים לתבנית בגובה 6-7 ס"מ. מהדקים היטב את המילוי בתחתית. להכנת מחית שום: 7מחממים את השמן ואת שיני השום ומנמיכים את האש. מבשלים בסיר קטן על להבה קטנה כ-20 דקות עד שהשיניים מתרככות. אם לא התרככו ניתן להמשיך לבשל עוד 10 דקות. מועכים באמצעות מזלג למחית גסה. להכנת מחית תפו"א לכיסוי הפאי: 8מבשלים את תפו"א במים עד שמתרככים ומועכים לפירה. חשוב להעביר דרך מסננת או כלי להכנת פירה. מקררים מעט. מוסיפים את מחית השום, אגוז מוסקט והחלמונים ומערבבים. אם התערובת קשה מידי ניתן להוסיף מעט מים. מורחים את התערובת בעובי 2 ס"מ מעל הבשר בתבנית. 9מחממים תנור לחום 170 מעלות ואופים כ-45 דקות. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |