
כדורי בשר ובטטה אפויים על בורגולמתים על ארוחות בסיר אחד, ואפילו יותר מזה על ארוחות בתבנית אחת, בשיטת השגר ושכח. אולי החלק של ה"שכח" יהיה קצת מורכב, כי הניחוחות שימלאו את הבית יטריפו אתכם, אבל טיפה סבלנות וזה הכל אצלכם בבטןכרמית אלקיים|תאנים צלויות ועדשים כתומות| פורסם24/07/2307:01 ![]() צילום: מיכל רביבו, תאנים צלויות ועדשים כתומות |
המצרכים (6 מנות):לכדורי הבשר:
לבורגול:
אופן ההכנה:* לתבנית הגשה, מלבנית או עגולה, עדיף מפיירקס או מחרס 1מחממים תנור ל-200 מעלות. 2מכינים את כדורי הבשר: מבשלים את קוביות הבטטה בסיר קטן עם מים עד לכיסוי במשך כ-10 דקות, עד שהן מתרככות. מסננים ומצננים, מועכים למחית. מעבירים את מחית הבטטה לקערה עם שאר המרכיבים של כדורי הבשר. לשים היטב ומניחים במשך 30 דקות במקרר. 3מכינים את הבורגול: שמים את הבורגול בקערה ויוצקים עליו מים רותחים עד לכיסוי. משהים במשך 10 דקות עד שהבורגול רך והמים נספגו. אם נותרו מים בקערה, מסננים את הנוזלים העודפים. מחזירים את הבורגול המסונן לקערה ומוסיפים את עלי המנגולד, השום, הפטרוזיליה, מיץ הלימון, שמן הזית, המלח והפלפל. מערבבים וטועמים. 4מרכיבים את המנה: מעבירים את הבורגול והמנגולד לתבנית האפייה ומשטחים. אין צורך בנייר אפייה. יוצרים בידיים רטובות קציצות מעיסת הבשר בגודל של כדורי פלאפל ומניחים בתבנית על הבורגול. אפשר להכניס אותן ממש לתוך הבורגול. 5מכסים בנייר כסף ואופים במשך 40-35 דקות עד שהקציצות מוכנות. גיוונים: - בורגול אפשר להחליף בפריקי - מנגולד אפשר להחליף בתרד - בטטה אפשר להחליף ב-150 גרם דלעת - בשר בקר טחון אפשר להחליף בעוף טחון (עדיף פרגיות ולא חזה) המתכון מתוך הספר "תאנים צלויות ועדשים כתומות - אוכל שעושה שינוי", כרמית אלקיים, הוצאת לאנצ'בוקס. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |