אוכל
אוכל

מרק שעועית

מרק אדום עם שעועית לבנה - טעים, משביע ומחמם. קל ופשוט להכנה

|ifeel| פורסם20:03
מרק שעועית (צילום: אנטולי מיכאלו, ifeel)
צילום: אנטולי מיכאלו, ifeel
Rating:4.7186reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים (5 מנות):

  • 1/2 ק"ג שעועית לבנה, מושרית במים קרים במשך לילה
  • 14 כוסות מים
  • 2 בצלים, קצוצים
  • 4 כפות שמן זית
  • 7 שיני שום, פרוסות
  • ½2 כפות רסק עגבניות
  • ½1 כפות אבקת מרק עוף
  • 1 כף פפריקה מתוקה
  • 1/2 כף חוואיג' למרק
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

1מסננים את השעועית, מניחים בסיר, מוסיפים את המים ומרתיחים. מנקים את הקצף, מנמיכים את האש ומבשלים כשעה וחצי.

2מטגנים במחבת את הבצל בשמן הזית עד הזהבה קלה. מוסיפים את שיני השום ומטגנים קלות עוד 2 דקות.

3מעבירים את הבצל והשום מהמחבת אל סיר השעועית, מוסיפים את יתר החומרים, טועמים ומתקנים תיבול ומבשלים עוד שעה וחצי עד שהשעועית רכה. במהלך הבישול צריך לבדוק מדי פעם אם חסרים מים ובמידת הצורך להוסיף כ-1/2 כוס מים רותחים.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il